UPDATE Un braşovean şi-a ucis soţia şi băiatul în Statele Unite ale Americii. A fugit în România, dar a fost denunţat de propria mamă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suspectul a fost reţinut de oamenii legii şi urmează să fie extrădat în America pentru a fi judecat de autorităţile de acolo.

UPDATE 17.30. Suspectul va fi prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile. Cazul va fi instrumentat de Parchetul General. Bărbatul a fost prins după ce a fost denunţat de propria mamă. „La data de 18.11.2013, mama inculpatului a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov cu privire la faptul că fiul său, care locuieşte în S.U.A., a revenit în ţară în perioada 14-15.11.2013, împrejurare în care i-a relatat că şi-a ucis, prin împuşcare, soţia şi unul dintre fii“, se arată în comunicatul procurorilor. Poliţiştii l-au căutat în toată ţara şi au reuşit să îl prindă.

UPDATE 14.20. Bărbatul este în acest moment audiat de procurorii de la Parchetul General. Cel mai probabil va fi extrădat în SUA unde riscă pedeapsa capitală pentru faptele sale, dacă va fi găsit vinovat. Anchetatorii au descoperit că îşi cumpărase un bilet de aviuon spre România înainte de comiterea crimelor, fapt care sugerează premeditarea.

UPDATE 12.45. Presa americană a relatat pe larg cazul. Potrivit mailonline suspectul este Camil Matase un braşovean de 48 de ani care trăia demult în statul Texas. Trupurile soţiei sale de 47 de ani şi al fiului cel maire de 26 de ani fost găsite într-o baltă de sânge de mezinul familiei un tânăr de 17 ani. Adolescentul era plecat la şcoală, dar a venit acasă îngrijorat după ce familia sa nu a mai răspuns la telefon. Trupul mamei a fost găsit din dormitorul de la parter, iar cel mai fratelui său era la etaj într-un birou. Capul familiei nu era însă de găsit. Poliţiştii americani au stabilit că victimele au fost împuşcate de mai multe ori şi cel mai probabil îl cunoşteau pe agresor. În plus anchetatrorii au exclus varianta unei crime urmată de sinucidere, iar principalul suspect a rămas capul familiei care a fost dat dispărut. Bărbatul va fi probabil extrădat în America unde va trebui să dea explicaţii cu privire la cele întâmplare. Vecinii intervievaţi de poliţie au declarat că bărbatul suferea de depresie. Fiul supravieţuitor nu a putut să le ofere oamenilor legii vreun motiv pentru care tatăl săi şi-a măcelărit familia.

UPDATE 12.28. Poliţia Braşov a anulat conferinţa de presă după ce reprezentanţii Parchetului General au decis să nu facă deocamdată publice informaţiile acestui caz. Cel puţin până cînd suspectul nu va fi audiat. Bărbatul are 50 de ani, iar dubla crimă a avut loc la începutul lui noiembrie în statul Texas. Imediat după crimă bărbatul a fugit din America şi a venit în România.

UPDATE 10.22. Din primele informaţii se pare că este vorba despre un român care şi-a ucis soţia şi copilul în America. Suspectul a fost prins la Braşov în timp ce era la o bere cu prietenii. Dosarul a fost preluat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Suspectul a fost dus sub escortă la audieri la Bucureşti, unde se va discuta extrădarea lui.

Poliţiştii nu au făcut încă publice detaliile din dosar, dar vor anunţa cum  a decurs operaţiunea şi despre ce crime este vorba după ora 12.00. Vum reveni cu amănunte la orele prânzului.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite