PSD așteaptă Guvernul în Parlament pe tema Schengen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Titus Corlățean a subliniat într-o postare pe Facebook că așteaptă cu interes vizita în Parlament a decidenților Executivului român, în urma eșecului privind aderarea la Schengen din Consiliul JAI.

Social-democratul a transmis că așteaptă Executivul la explicații în Parlament FOTO Arhivă
Social-democratul a transmis că așteaptă Executivul la explicații în Parlament FOTO Arhivă

Deputatul PSD, Titus Corlățean a subliniat într-un mesaj transmis pe Facebook că așteaptă „cu mare interes ca decidenții din Executivul român, care gestionează dosarul Schengen, să ne facă o vizită la Parlament, așa cum scrie la lege”.

„Le va fi util, sunt convins”, susține Corlățean.

Titus Corlățean a relatat totodată că a participat la reuniunile Biroului Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) și respectiv a comisiilor juridică și politică ale Adunării, unde a discutat cu președintele delegației Austriei la APCE, Reinhold Lopatka, despre care arată că „la Viena este și președintele Comisiei afaceri europene și respectiv vicepreședintele comisiei de politică externă din Parlamentul austriac”. „Este din Partidul Popular, de dreapta, coleg de partid cu deja faimoșii cancelar și ministru de interne, cei care au blocat aderarea României la Spațiul Schengen”, a mai spus Corlățean.

„Pentru că ne cunoaștem de ani de zile, discuția între noi a fost foarte deschisă, directă, onestă, în cadrul căreia i-am transmis demnitarului austriac ceea ce era util să audă. Am discutat și despre cele 5 exigențe pe care guvernul de dreapta de la Viena le-a prezentat acum pe tema limitării imigrației ilegale.

Potrivit reprezentantului PSD, „evident că nici una nu are legătură cu România”.

„Guvernul de dreapta austriac s-a folosit de România pentru a pune presiune pe Comisia Europeană. Știți deja ce gândesc eu despre acest fel imoral de a face politică... Discuția cu R. Lopatka a fost însă sinceră și corectă. Ne-am pus de acord să lucrăm împreună în perioada următoare, pentru a întreprinde o vizită oficială la Viena, posibil în ianuarie, împreună cu Comisia de politică externă a Senatului, pe care o conduc și pentru a face ceea ce trebuie făcut acolo, respectiv pentru a ajuta la rezolvarea obiectivului urmărit de România. Așa cum am învățat eu că trebuie făcut”, a mai completat Titus Corlățean. 

Social-democratul a relatat și că a discutat cu Președintele delegației Ungariei la APCE, Zsolt Nemeth, care la Budapesta este președinte al Comisiei de politică externă a Parlamentului ungar, iar la Strasbourg și la Paris este Președintele Comisiei de afaceri politice a APCE”. 

„Cu Zsolt discuția a fost scurtă și la obiect. Susținere ungară politică și publică clară pentru aderarea României la Spațiul Schengen. S-ar putea să lucrăm unele chestiuni și direct pe relația cu... fostul Imperiu”, a mai susținut Corlățean. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite