Una din casele de la Viscri ale prințului Charles este din nou deschisă publicului, pentru vizitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa de la Viscri a prințului Charles este din nou disponibilă pentru public, însă nu se mai închiriază în regim turistic, ci doar poate fi vizitată. În localitate poate fi vizitată și biserica fortificată de secol al XIII-lea.  

Prințul Charles, în casa din Viscri FOTO Eugen Vaida
Prințul Charles, în casa din Viscri FOTO Eugen Vaida

Una din proprietățile de la Viscri ale prințului Charles, casa situată la numărul 163, este deschisă, din nou, publicului, informează Eugen Vaida, directorul Fundației Prințului Charles în România.

O mulțumire și o bucurie enormă: casa ASR Prințul de Wales din Viscri a fost deschisă de curând publicului. Am preluat coordonarea din România a Prince’s Foundation cu gândul că vom putea face din această casă un loc al viziunii ASR asupra României, a patrimoniului și a biodiversității ei”, a postat Eugen Vaida, pe pagina sa de Facebook. 

Vizitatorii vor putea vedea expozițiile școlilor de vară de arhitectură, “florilegiumul” ce conține desene cu majoritatea speciilor de floră din Transilvania, magazinul de produse  tradiționale, grădinile aromatice și de legume îngrijite de copiii din Viscri, iar, la sfârșitul turului, pot aprecia ceaiul de la cafeneaua amenajată în șopronul gospodărie.

Casa nu se mai închiriază în scopuri turistice, ci are doar statut de muzeu.

Alte atracții în satul Viscri

Casa de la Viscri a prințului Charles a fost deschisă pentru public FOTO Eugen Vaida
Casa de la Viscri a prințului Charles a fost deschisă pentru public FOTO Eugen Vaida

Satul brașovean Viscri era necunoscut chiar și celor din municipiul Brașov, fiind situat la aproape 100 de kilometri de reședința de județ, la aproximativ 5 kilometri de DN13, care face legătura între Brașov și Sighișoara. Viscri face parte din comuna Bunești, situată în apropiere de orașul Rupea.

Prințul Charles a descoperit aici un sat parcă uitat de lume, unde totul decurgea la fel ca în Evul Mediu, cu mai multe căruțe decât mașini, cu o biserică fortificată, construită în secolul al XIII-lea, pe baza unei vechi bazilici din secolul al XII-lea.

Din 1999, biserica fortificată de la Viscri face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Biserica-sală a fost construită de secui și, ulterior, a fost preluată de sași. Biserica a fost fortificată în secolul al XV-lea și transformată într-o biserică fortificată cu turnuri, bastioane și două ziduri de apărare.

De când a fost făcut cunoscut de către înalta față regală britanică și, mai ales, de când prințul Charles și-a cumpărat mai multe case la Viscri, satul are un număr impresionant de vizitatori. În 2013, de exemplu, Viscri a fost vizitat de un număr de turiști mai mare de 300 de ori decât populația sa.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite