The Sunday Times: Prinţul Charles a acceptat o donaţie de 1 milion de lire sterline de la rudele lui Osama bin Laden pentru organizaţia sa de caritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prinţul Charles FOTO AFP
Prinţul Charles FOTO AFP

Prinţul Charles ar fi primit, în anul 2013, o donaţie de 1 milion de lire sterline pentru organizaţia sa de caritate de la rudele lui Osama bin Laden, potrivit publicaţiei britanice The Sunday Times, citată de The Guardian.

Viitorul rege britanic ar fi acceptat donaţii din partea lui Bakr bin Laden şi de la fratele acestuia, Shafiq. Prinţul Charles ar fi avut o întâlnire privată cu Bakr la Clarence House, la Londra, în data de 30 octombrie 2013, la doi ani de la uciderea lui Osama bin Laden, arată The Sunday Times, citată de The Guardian

Clarence House a negat mai multe afirmaţii, susţinând că decizia de accepta donaţia a fost luată în mod exclusiv de administratorii organizaţiei caritabile, Prince of Wales’s Charitable Fund.

Bakr şi Shafiq bin Laden sunt fraţii vitregi ai lui Osama. Tatăl lor, Mohammed bin Awad bin Laden, a fost un miliardar yemenit. Nu există, însă, vreo dovadă sau indiciu că Bakr sau Shafiq bin Laden ar fi fost vreodată implicaţi în sponsorizarea sau comiterea de acte teroriste, în ciuda legăturilor lor de rudenie cu fostul lider Al-Qaida.

Sir Ian Cheshire, preşedintele organizaţiei caritabile, acolo unde au fost trimişi banii a declarat: „Donaţia de la şeicul Bakr bin Laden în 2013 a fost evaluată cu grijă de administratorii PWCF de la acea vreme. Procedurile corecte au fost realizate, iar informaţii au fost căutate dintr-o gamă mare de surse, inclusiv guvernamentale. Decizia de a accepta donaţia a fost luată exclusiv de administratori. Orice încercare de a sugera că lucrurile au stat altfel este înşelătoare şi incorectă”.

Conform unei surse apropiată de fundaţie, decizia a fost luată în ideea că acţiunile unui membru al familiei bin Laden nu ar trebui să păteze întreaga familie.

Informaţiile vin la o lună după ce a fost dezvăluit că Prinţul de Wales a acceptat milioane de euro îndesaţi în valize de la un şeic din Qatar, bani destinaţi tot fundaţiei sale caritabile. În urma informaţiilor apărute în spaţiul public în luna iunie, Prinţul Charles a anunţat că nu va mai primi donaţii mari în numerar.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite