Un tren de călători a fost la un pas să ia foc la Timişul de Sus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incidentul s-a produs la Timişul de Sus
Incidentul s-a produs la Timişul de Sus

Incidentul s-a produs în această dimineaţă la Timişul de Sus, în timp ce trenul cobora de la Predeal. Saboţii de frână au luat foc, dar incendiul a fost stins rapid de angajaţii CFR. Trenul şi-a continuat drumul şi a ajuns cu 13 minute întârziere în Gara Braşov.

Trenul Regio venea de Ploieşti  la Braşov. După plecarea din staţia Predeal, pe porţiunea de coborâre spre Timişul de Sus, saboţii de frână de la primul vagon s-au incins şi au luat foc. Angajaţii CFR au intervenit rapid, au reuşit să stingă flăcările, iar trenul şi-a putut continua drumul.

„În cursul acestei dimineţi, în staţia Timişul de Sus,  trenul Regio 3023 Ploieşti Sud – Braşov,  pe fondul executării frânării specifice zonei (secţie cu pantă), s-a produs supraîncărcarea termică a garniturilor de frână. Personalul feroviar care a deservit trenul a intervenit conform atribuţiilor specifice utilizând stingătoarele din dotare, după care trenul a continuat mersul în condiţii de siguranţă. Cei aproximativ 50 de pasageri nu au fost în pericol. Trenul a ajuns cu o întârziere de 13 minute la Braşov, staţia finală. Ne cerem scuze pasagerilor pentru acest disconfort şi le mulţumim pentru înţelegere“, se arată într-un comunicat de presă al CFR Călători.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite