Un hoţ a fost împuşcat în timp ce era la furat de cetină UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto. Adevărul
Foto. Adevărul

Incidentul s-a petrecut aseară, în localitatea Zizin, lângă Tărlungeni. Hoţul, un tânăr de 26 de ani, din localitate a fost prins de pădurar în timp ce era la furat de cetină. Rudele victimei au aruncat cu pietre în poliţişti.

Update pra 09.57 Victima era la furat împreună cu alte nouă persoane şi au fost prinse în timp ce sustrăgeau 700 de kilograme de cetină de brad. Poliţiştii spun că pădurarul a acţionat legal atunci când l-a împuşcat pe tânărul de 26 de ani.

„Unul dintre pădurari a executat două  focuri de avertisment în plan vertical, cu pistolul din dotare, moment în care persoanele depistate au început să arunce cu pietre din albia râului Zizin înspre personalul silvic şi poliţişti. Ca urmare, pădurarul a executat patru focuri de armă  înspre grupul respectiv, rănind un localnic de 26 ani, care a fost transportat apoi la Spitalul Clinic de Urgenţă Braşov. În urma evenimentului, doi pădurari au suferit leziuni la nivelul feţei, respectiv corpului şi piciorului. Imediat după împuşcături, în zona depistării au venit aproximativ  200 de localnici, ca urmare poliţişti de la Serviciul de Intervenţie Rapidă şi colegi de Gruparea  Mobilă de Jandarmi Braşov s-au deplasat imediat la faţa locului şi au calmat spiritele, iar poliţiştii au efectuat cercetarea la faţa locului", a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov, comisarul şef Liviu Naghi.

Cetina a fost confiscată şi predată în custodia ocolului silvic local. Cei doi pădurari răniţi au depus plângeri penale la Poliţie pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, iar azi ei se vor prezinta la Serviciul Medicină Legală Braşov, pentru eliberarea de certificate medico-legale care să confirme leziunile suferite.

„Poliţiştii s-au deplasat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov unde medicii au afirmat că localnicul care prezintă plăgi împuşcate în urma evenimentului se află în afara oricărui pericol. Toate actele întocmite de poliţişti vor fi înaintate azi procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj", a mai precizat comisarul şef Liviu Naghi.

Pădurarul nu a stat pe gânduri şi l-a împuşcat pe tânărul de 26 de ani. Victima a fost transportată cu un echipaj SMURD la Spitalul Judeţean Braşov şi din fericire nu i-a fost atins niciun organ vital.

După incident, rudele tânărului au făcut un adevărat scandal şi numai poliţiştii sosiţi la faţa locului au reuşit să le potolescă.

Oamenii legii au deschis o anchetă în acest caz şi urmează să stabilească dacă pădurarul deţinea arma în mod legal şi dacă acesta l-a somat pe hoţ înainte să deschidă focul.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite