Turul culinar al Brașovului, într-o zi. Experiența a doi vloggeri străini. „Am găsit câteva lucruri foarte interesante“ VIDEO

0
Publicat:

Doi vloggeri străini, un american și un neamț, au testat mai multe restaurante din Brașov și Poiana Brașov, într-o experiență culinară de o zi. Cei doi nu au avut decât cuvinte la superlativ despre mâncare și ambient

Vloggeri la restaurante din Brașov FOTO Romaniac Youtube
Vloggeri la restaurante din Brașov FOTO Romaniac Youtube

Doi vloggeri, un american și un neamț, care au canalul de YouTube Romaniac au testat mâncarea la mai multe restaurante din Brașov și Poiana Brașov. Cei doi au avut o experiență culinară de o zi, în care au luat micul dejun în oraș, au continuat cu prânzul tot la un restaurant din Centrul Istoric al Brașovului, după care au urcat în Poiana Brașov pentru cină. La final, au luat un desert tot în centrul Brașovului, iar experiența li s-a părut una impresionantă.

Cei doi vloggeri au fost ajutați să își programeze turul de patronal restaurantului cu specific italian unde au luat prânzul. Christian Macedonschi este mult mai cunoscut în calitate de organizator al Oktoberfest în România, dar are și un restaurant în Centrul Istoric al Brașovului, extrem de apreciat.

Macedonschi le-a recomandat celor doi micul dejun la Opus 9, prânzul la Cucinino (restaurantul său), cina la Stâna Turistică și, la final, un desert la Ograda. Alegerea i-a impresionat pe vloggeri nu numai prin mâncarea deosebit de gustoasă, dar și prin profesionalismul ospătarilor, care știu să-i facă pe clienți să se simtă foarte bine.

Opus 9 este unul dintre cele mai bune locuri să iei micul dejun, astfel că sunt emoționat pentru ce vom băga la burtică. Am găsit câteva lucruri foarte interesante de comandat, așa că am ales pâine prăjită cu șuncă în ceva brânză și ou cu salată. Arată uimitor de bine și abia aștept să o încerc”, a spus germanul, care s-a arătat încântat de alegerea făcută. 

Aspectul restaurantului și atitudinea ospătarilor, extrem de importante

La Cucinino, Christian Macedonschi le-a arătat mai întâi cum este pregătită mâncarea. De altfel, afacerea a început mai degrabă ca o bucătărie deschisă. Bucătarul le-a arătat cum se pregătesc pastele proaspete într-o roată de parmezan. Oaspeții au urmărit și review-urile și, după ce au mâncat aici, spun că acestea vorbesc de la sine.

După-amiaza și debutul serii au fost petrecute la Stâna Turistică, în apropiere de Poiana Brașov. Aici i-a impresionat în primul rând felul în care românii gătesc carnea de porc și gustul intens al acesteia. Muzica și aspectul „super rustic” al restaurantului i-au impresionat pe cei doi încă înainte de a comanda.

La finalul zilei, unul dintre deserturile cele mai celebre din restaurantele brașovene, papanașii, le-a încântat papilele gustative, alături de alivenci, tradiționala plăcintă moldovenească, adusă la Ograda din Brașov tocmai de la Suceava. Glumele ospătarului i-au încântat, de asemenea, pe cei doi vloggeri, astfel că au avut doar superlative pentru experiența brașoveană.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite