Trucuri simple pentru a scăpa de mirosul din pantofi sau adidaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mirosul neplăcut din pantofi este o problemă pe care au avem cu toţii, cu preponderenţă bărbaţii. Există trucuri simple cu ajutorul cărora putem scăpa de această problemă.

Este foarte important cum depozităm încălţămintea. Dacă o ţinem într-un spaţiu închis, există tentdinţa ca aceasta să prindă un miros neplăcut. „Cel mai bine estre să ţinem încălţămintea într-un spaţiu deschis, pe un suport care să fie bine aerisit. Ideal ar fi să punem acest suport pe un balcon dacă îl avem şi astfel încălţămintea va fi aerisită. Nu este indicat să ţinem încălţămintea în cutii deoarece aceasta nu poate respira. Dacă facem acest lucru este bine să folosim un spray special, care se găseşte la magazinele de încălţăminte şi să îl aplică în interiorul papucilor înainte să îi punem în cutii“, spune Gheorghe Roşca.

Pudă de talc, bicarbonat sau oţet pentru îndepărtarea mirosului

Pentru a scăpa de miroul neplăcut există şi trucuri foarte simple. „Pudra de talc se pune în interiorul pantofilor şi absoarbe atât transpiraţia cât şi miroul neplăcut. Acelaşi efect îl are şi bicarbonatul de sodiu. Puneţi praf de bicarbonat în pantofi sau adidaşi şi lăsaţi să acţioneze peste noapte. Pentru mirosurile care totuşi persistă  se poate folosi oţet alb. Înmuiaţi şosete în oţet, puneţi-le apoi în papuci, înveliţi într-o pungă totul şţi lăsaţi aşa 24 de ore. Apoi aerisiţi papucii pentru a scăpa de mirosul de oţet“, mai spune cizmarul.

Cafea, vanilie sau levănţică pentru împrospătare

Tot pentru a scăpa de mirosuri puteţi folosi anumite plante aromate sau boabe de cafea. „Înveliţi câteva batoane de vanilie într-un ziar şi lăsaţi totul în interiorul încălţămintei o zi întreagă. La fel de eficientă este şi cafeaua care este recunoscută pentru calităţile sale de a elimina mirosurile. Se foloseşte cafea măcinată, dar aceasta trebuie să stea în pantofi cam 48 de ore ca să aibă efect maxim. O altă soluţie este naftalina. Nu trebuie să folosiţi naftalină clasică deoarece nici aceasta nu miroase foarte bine, ci odorizantele pentru molii care sunt şi cu levănţică. Aceste odorizante pe care de obicei le agăţaţi în dulap, le puteţi pune în pantofi“, mai spune specialistul.

Sfaturi pentru a preveni mirosurile neplăcute

Nu este suficient să ştim cum să scăpăm de mirosul neplăcut. Trebuie să avem grijă şi ce încălţăminte ne cumpărăm şi cum o purtăm. „În primul rând este indicat să alegeţi încălţăminte de calitate de preferinţă pe aceea care are piele şi pe interior. De asemenea este bine să alternaţi purtarea pantofilor şi astfel încălţămintea va avea timp să se aerisească. Evitaţi să purtaţi adidaşi de exemplu cu piciorul gol sau cu şosete sintetice. Ideale sunt cele din bumbac. Când este foarte cald afară apelaţi la încălţăminte din pânză care se spală uşor în maşină sau la sandale care lasă piciorul să se aerisească“, mai spune cizmarul. 

Pe aceeaşi temă:

Cele mai murdare lucruri din locuinţă. Care sunt obiectele le folosim zilnic fără să bănuim că sunt pline de bacterii

Trucuri simple pentru a scăpa de praful din casă şi pentru a elimina riscul de alergie. Cât de des ştergem mobila şi ce substanţe folosim

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite