„Țeparul” prahovean care promitea mașini din străinătate. De ce nu îl pot opri procurorii

0
Publicat:

Un bărbat din Bușteni dă „țepe” de ani de zile și nu poate fi oprit de procurori. După ce își înșeală clienții, acesta se împacă doar cu cei care îi fac plângere penală și astfel scapă de închisoare.

Un bărbat din Bușteni înșeală oamenii de ani de zile FOTO AloTractari.ro
Un bărbat din Bușteni înșeală oamenii de ani de zile FOTO AloTractari.ro

Un prahovean reușește de mai multă vreme să înșele cu mii de euro clienții neatenți, fără ca legea să îl poată opri. Zeci de români au căzut în plasa escrocului, în special din județele Prahova și Brașov, dar și din Olt și Dolj. Legea este destul de permisivă în cazul înșelăciunilor, astfel că procurorilor le este greu să-l oprească să mai comită infracțiuni.

Bărbatul din Bușteni pune un anunț la Mica Publicitate, în care spune că transportă în România autovehicule din străinătate. Clienții îi plătesc banii în avans, după care prahoveanul devine imposibil de găsit. Chiar dacă are zeci de plângeri penale pe numele său, afacerea rămâne una prosperă.

Pedeapsa pentru înșelăciune este între 6 luni și 3 ani, în România, astfel că prahoveanul este cercetat sub control judiciar, deoarece înșelăciunea nu este o infracțiune gravă, pentru care să fie cercetat în stare de arest. În plus, împăcarea părților înlătură răspunderea penală în aceste situații.

Afacerea „suveică”

Astfel, bărbatul derulează o afacere de tip „suveică”: ia bani de la unii și îi înapoiază celor care ajung în instanță cu nemulțumirea lor.

În 12 decembrie 2022, un ploieștean i-a înmânat afaceristului din Bușteni 7.000 de euro, să-i aducă o mașină din străinătate. Afacerea a fost încheiată în parcarea unui supermarket din Bușteni, dar ploieșteanul nu a mai primit mașina.

Păgubitul l-a luat pe fratele său și au plecat acasă la bărbatul din Bușteni, unde au fost amenințați cu toporul și udați cu furtunul, motiv pentru care au depus plângere penală.

În iulie 2020, bărbatul din Bușteni a fost condamnat de Judecătoria Brașov, pentru înșelăciune, la un an de închisoare, cu suspendare. În 28 noiembrie 2022, Judecătoria Sinaia i-a acordat o nouă condamnare, de doi ani de închisoare, cu suspendare.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite