Înșelăciune cu sarmale și ciolan afumat. Cum au rămas mai multe clujence fără bunătăți de sărbători

0
Publicat:

O clujeancă este cercetată pentru înșelăciune după ce a încasat avansul pentru mai multe platouri cu bunătăți de sărbători și apoi nu a mai răspuns la telefon.

Mai multe clujence au rămas fără sarmalele și celelalte bunătăți comandate. FOTO: Shutterstock
Mai multe clujence au rămas fără sarmalele și celelalte bunătăți comandate. FOTO: Shutterstock

„Sarmale şi ciolan afumat la 80 de lei, platou cu aperitive la 70 de lei. Preţuri mai bune ca la restaurant”, a povestit una dintre victime pentru Observatornews

Eu lucrez până seara şi zic că e mai usor să dau comandă şi să nu mă mai implic cu chestiile astea, dar se pare că nu a fost cum am gândit. Două platouri cu prăjituri şi două cu aperitive. Mi s-a spus să ofer un avans. Am plătit toată comanda”, a mai spus femeia.

Pe lângă prețurile fără concurență, femeile erau ademenite pe reţele de socializare cu fotografii cu platouri cu bunătăți care arătau foarte bine.

În ziua în care trebuia făcută livrarea, înainte de Crăciun, femeia nu a mai răspuns la telefon. Două dintre victime au mers la poliție, dar mai multe clujence au rămas fără bunătăți de Crăciun. Mamele păcălite s-au plâns pe reţelele de socializare și au aflat astfel că femeia a făcut zeci de victime.

Poliția a început cercetările

Reprezentantul Biroului de Presă al Poliției Cluj a precizat pentru „Adevărul” că au fost demarate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, ca urmare a unor sesizări prin care era semnalat faptul că două femei, ar fi fost induse în eroare de către o persoană și ar fi achitat, prin intermediul unei tranzacții, suma de 70, respectiv 100 de lei, în schimbul unor preparate culinare, care ulterior nu au fost livrate.

Surse din Poliția au precizat că este foarte probabil ca numărul plângerilor să crească.

Horia Constantinescu, preşedinte ANPC, a declarat pentru Observatornews: „Autoritatea noastră a explicat de zeci de ori că nu încurajăm niciun fel de achiziţie de produse sau servicii din altă parte decât spaţii autorizate. Există riscuri nu numai de a fi înşelat, ci şi riscuri de a-ţi pune în pericol sănătatea şi chiar viaţa.”

Femeia nu este la prima abatere de acest gen: ea a fost deja condamnată cu suspendare la un an şi jumătate de închisoare, după ce a închiriat mai multor persoane un apartament fictiv pe perioada Untold.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite