Subiecte Bacalaureat 2015 Limba Maternă Maghiară şi Germană Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marţi dau examen la BAC 2015 limba maternă- maghiară şi germană, la Braşov, elevii de la liceele „Aprily Lajos” şi „Johannes Honterus”
Marţi dau examen la BAC 2015 limba maternă- maghiară şi germană, la Braşov, elevii de la liceele „Aprily Lajos” şi „Johannes Honterus”

Marţi se desfăşoară examenul de Bacalaureat 2015 Limba Maternă. Subiecte, rezolvări subiecte limba maternă maghiară şi germană Bacalaureat 2015, toate vor fi prezentate pe adevarul.ro. La o oră după începerea examenului, Adevărul va prezenta subiectele la limba maternă maghiară şi germană.

Bacalaureat 2015 Limba Maternă Maghiară şu Germană. Elevii au aşteptat cu emoţie proba de Bacalaureat 2015 limba materna maghiară şi germană. 

În judeţul Braşov, subiectele la limba maternă maghiară au fost duse la centrul de examinare de la Colegiul Naţional Economic „Andrei Bârseanu”, unde la această probă sunt aşteptaţi 113 elevi de la Liceul „Aprily Lajos”. Subiectele la limba maternă germană vor fi trimise la centrul de examinare la Colegiul de Ştiinţe „Grigore Antipa”, unde vor susţine examenul 117 elevi de la Licetul Teoretic „Johannes Honterus”, 

Cadrele didactice care fac parte din comisiile din centrele de examen şi de evaluare, inclusiv persoanele de contact şi informaticienii, sunt selectate din alte unităţi şcolare decât cele din care provin candidaţii arondaţi centrelor. De asemenea, cadrele didactice nominalizate ca evaluatori sunt selectate cu precădere din rândul cadrelor didactice abilitate în domeniul evaluării, prin cursuri de formare recunoscute de Ministerul Educaţiei Naţionale. 

Subiecte Germană

Subiecte Maternă Bacalaureat germana
Subiecte Maternă Bacalaureat germana

Subiecte Maghiară

image
image

Conform regulamentului examenului de Bacalaureat, nu vor fi nominalizate în comisiile de bacalaureat persoane care, în sesiunile anterioare ale examenelor naţionale, nu şi-au îndeplinit corespunzător atribuţiile, care au săvârşit abateri, respectiv au fost sancţionate.  

Bacalaureat 2015 Limba Maternă Maghiară şi Germană. Reguli de examen 

Se interzice candidaţilor la examenul de Bacalaureat să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe sau poşete. Aceştia au obligaţia de a lăsa astfel de obiecte în sala de depozitare stabilită de comisia de Bacalaureat în acest scop. 

Candidaţii care refuză acest lucru nu vor fi primiţi în examen. De asemenea, se interzice candidaţilor la examenul de Bacalaureat să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare şi altele asemenea sau în băncile în care sunt aşezaţi în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. 

Bineînţeles, sunt sunt interzise, în sălile de examen, telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare, care permite conectarea la internet sau la reţele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu exteriorul. 

Candidaţii la examenul de bacalaureat nu au voie să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu exteriorul. 

Candidaţii care încalcă regulile menţionate vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele sau obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia sau de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit sau au transmis materialele interzise.

Încălcarea regulilor menţionate este considerată tentativă de fraudă, iar candidaţii respectivi nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. Aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.  

Calendarul examenului de Bacalaureat 2015 

Sesiunea iunie-iulie 2015 25 – 29 mai 2015 Înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen 29 mai 2015   Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a 8 - 10 iunie 2015 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A 10 - 12 iunie 2015 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B 15 – 19 iunie 2015 Evaluarea competenţelor digitale – proba D 22 - 26 iunie 2015 Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C 29 iunie 2015   Limba şi literatura română – proba E)a) – probă scrisă 30 iunie 2015   Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă 1 iulie 2015    Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă 3 iulie 2015   Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă 6 iulie 2015   Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00) 6 iulie 2015 Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00) 7 - 9 iulie 2015   Rezolvarea contestaţiilor 10 iulie 2015   Afişarea rezultatelor finale

Rezultatele la Bacalaureat 2015 vor fi publicate în data de 6 iulie 2015, iar rezultatele finale la Bacalaureat 2015 vor fi publicate în 10 iulie 2015.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite