Strada din Braşov de pe care a fost scoasă piatra, dar nu se lucrează deoarece constructorul nu a cumpărat pavelele pe care să le pună în loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru cei cu cărucioare este imposibil de străbătut strada FOTO Ioan Buciumar
Pentru cei cu cărucioare este imposibil de străbătut strada FOTO Ioan Buciumar

Firma care execută lucrări pe o stradă din Centrul Braşovului a scos piatra de pe aceasta, dar a omis să facă achiziţia noilor pavele, astfel că acum nu se mai lucrează. Pentru unii, e imposibil să meargă pe această stradă

Cu vânătorul fără puşcă ar putea fi asemuită firma care face lucrări pe strada Iuliu Maniu din Braşov. În urmă cu trei săptămâni, aceasta a scos pavelele existente şi băncile din staţia RAT. De atunci, muncitorii au luat o binemeritată pauză, deoarece conducerii nu i-a trecut măcar prin cap că lucrarea va avansa şi va veni momentul în care trebuie să monteze alte pavele. Firma nu a făcut nici măcar achiziţia de pavele, astfel că, acum, pe strada Iuliu Maniu este linişte şi pace.

„Am început cu lucrări la trotuar, parţial şi cu reparaţii la carosabil. Sperăm, dacă vremea ne ajută, cel târziu până la sfârşitul acestei săptămâni reparaţiile la carosabil să fie efectuate. Va dura puţin mai mult partea de montare a pavelelor pe zona de trotuar cuprinsă între Ceasu Rău şi intersecţia cu Alexandru Ioan Cuza”, a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Braşovenii sunt extrem de nemulţumiţi de situaţia creată. Dacă pietonii obişnuiţi trebuie să fie extrem de atenţi la fiecare pas şi chiar şi în aceste condiţii ei fac un efort foarte mare să nu se accidenteze, pentru cei cu cărucioare zona a devenit imposibil de traversat.

„Puţin disconfort este, că nu e uşor să mergi pe pietrele astea, dar să sperăm că va fi bine şi va fi gata repede”, a spus un bărbat.

„Este foarte incomod. În primul rând, pentru cei care vin de la serviciu ar fi fost bine să fi lăsat o bancă pe care să se aşeze când sunt obosiţi şi la fel şi pentru cei în etate. La mers e foarte incomod. Dacă nu eşti atent... Trebuie să stai să te uiţi mai mult pe jos. Îţi poţi luxa o gleznă”, a spus o femeie. 

„Eu mă deplasez dacă e trotuarul cât de cât normal, chiar cu căruciorul după mine. Dar un om care e în cărucior nu are cum să se deplaseze. Probleme nu sunt numai aici, unde sunt lucrări în desfăşurare. Să plece un decident şi să vadă cum sunt bordurile prin tot oraşul. Nu există înclinaţii care să dea posibilitatea să urci cu căruciorul şi asta se întâmplă în tot Braşovul”, a spus o femeie care se deplasa cu ajutorul unui cadru cu roţi. 

Strada Iuliu Maniu este inclusă în programul din anul 2022 de modernizare a trotuarelor şi carosabilului. Existau zone în care pavelele erau într-o stare bună, dar erau si zone în care lipseau sau erau grav deteriorate.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Imagini de la Făgăraş Fest de pe Valea Avrigului. Mii de oameni s-au adunat la sărbătoarea munţilor

Motivul pentru care unii români vor fi vizitaţi din nou de recenzori, deşi perioada de recenzare s-a încheiat

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite