Spitalele din Brașov, în căutare disperată de donatori de sânge

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă, zilnic, 50 până la 60 de braşoveni, în medie, treceau pragul Centrului de Transfuzii Sanguine Braşov, în luna august doar 20 de oameni au ales să doneze zilnic sânge pentru a salva vieţi.

Cifra îi reprezintă pe cei care donează efectiv, pentru că la Centrul de transfuzii ajung mai mulţi, dar nu toţi pot dona. Potrivit unor statistici, în România una din trei operaţii este amânată din cauza lipsei de sânge.

Sunt multe accidente rutiere, sunt boli care necesită transfuzii. Spitalele braşovene au nevoie de sânge din toate grupele, dar în special 0, pentru că este donator universal.

Cine poate să facă acest lucru? Orice persoană sănătoasă cu vârsta cuprinsă între 18 şi 62 de ani. Există restricţii la donare atunci când este vorba despre afecţiuni ale pielii, sechele pulmonare sau operaţii de ulcer.

Donatorii au o serie de beneficii. Primesc bonuri de masă în valoare de 63 de lei, au pe o lună reducere 50% la abonamentul RAT şi o zi scutire medicală de la cursuri sau serviciu. În plus, Centrul vă poate face şi un set de analize gratuite. 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite