Sindicaliştii se plâng că Ministerul Transporturilor şantajează transportatorii să nu dea autocare pentru protestul din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicaliştii care vor să participe mâine la mitingul organizat la Bucureşti, au întâmpinat greutăţi în a face rost de un mijloc de transport. Mai multe firme de transport i-au refuzat pe cei care au vrut să închirieze autobuze, autocare sau microbuze pentru a ajunge în capitală, după ce reprezentanţii acestora au primit telefoane prin care erau atenţionaţi că îşi pot pierde licenţele de transport dacă le închiriază sindic

Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA", Blocul Naţional Sindical, Confederaţia Naţională a Sindicatelor Libere din România - „Frăţia", Confederaţia Sindicatelor Democratice din România, Confederaţia Sindicală Naţională „Meridian" constată că puterea actuală încearcă să discrediteze acţiunile sindicale îndreptate împotriva sărăciei şi a dispreţului faţă de lucrători, pensionari şi şomeri, programate a se desfăşura pe data de 27 octombrie, utilizând acelaşi metode pe care le-au folosit şi vechii activişti comunişti atunci când s-au impus prin forţa pumnului şi aruncarea în puşcării a elitei sociale, economice şi politice“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Liderul BNS Braşov, Gheorghe Apostu, a delcarat pentru „Adevărul de Seară“ că Ministerul Transporturilor, prin intermediul Autorităţii Rutiere Române, şanteajează  transportatorii că le anulează licenţele de transport călători, dacă pun la dispoziţie mijloace de transport pentru sindicalişti. „Acolo unde au fost cotracte nu au ce face, ne vor da autocarele. În schimb, tot ce am cerut astăzi, am fost refuzaţi. Toţi transportatorii, în toată ţara! E incredibil ce se întâmplă într-un stat democratic“, a precizat Apostu, care a menţionat că din cauza acestui şantaj, o serie de sindicalişti vor rămâne la Braşov (cei de la Operă, de exemplu, care solicitaseră un autocar).

Discreditare pe două fronturi

Sindicaliştii acuză puterea că încearcă discreditarea acţiunii sindicale pe două fronturi: pe de o parte, încălcându-le propriilor parlamentari dreptul la vot, prin decizia de a asigura cvorumul de lucru la dezbaterea moţiunii de cenzură însă de a nu le permite să voteze potrivit propriilor convingeri şi informaţii primite inclusiv de la membrii de sindicat cu care au avut întâlniri în circumscripţiile uninominale, membri care le-au prezentat aleşilor revendicările şi soluţiile altfel ignorate de Executiv.

Pe de altă parte, „puterea încearcă să amestece sindicatele în răfuiala sa politică cu opoziţia, şi insinuează că marşul şi mitingul de pe data de 27 octombrie ar fi nu al cetăţenilor cu supărările lor reale, ci al unui sau a altui partid politic despre care, culmea, insinuează cu impertinenţă că ar mai şi cumpăra prezenţa oamenilor în faţa Parlamentului", se arată în comunicatul sindicaliştilor.

„«Interesul» oamenilor faţă de politic s-a dovedit extrem de scăzut mai ales la ultimele alegeri la care s-a înregistrat o absenţa masivă de la urne. Ceea ce s-a văzut în schimb cu prilejul manifestărilor sindicale anterioare a fost unitatea salariaţilor, a pensionarilor şi şomerilor în faţa abuzurilor Guvernului şi tocmai aceasta îi sperie pe reprezentanţii puterii care dovedesc încă o dată că sunt mai degrabă decişi să se agaţe de fotolii decât să se aşeze la masa tratativelor cu reprezentanţii sindicatelor pentru ca împreună să vadă ce anume este de făcut pentru a scoate ţara din criză. Mai mult, prin orice mijloace: convocari formale, alarme, verificări ad-hoc şi altele asemenea, guvernanţii încearcă să blocheze participarea cetăţenilor nemultumiţi.


România poate fi scoasă din criza profundă în care se află nu prin împovărarea oamenilor simpli, ci prin măsuri concrete de reducere a evaziunii fiscale, a corupţiei, de aplicare a unor măsuri economice competente prin protecţie aplicată angajaţilor şi pensionarilor, prin găsirea de locuri de muncă pentru milioanele de şomeri. Această însăilare de falsă argumentaţie a guvernaţilor are doar un singur scop: să-i oprească, prin discreditatea mişcării sindicale, pe simplii cetăţeni de la a-şi cere respectarea drepturilor.

Şi dacă nici prin discreditare nu vor reuşi, vor încerca prin interzicerea pur şi simplu a manifestaţiei şi prin pumnul în gură aplicat deputaţilor şi senatorilor puterii aleşi uninominal care înţeleg să asculte vocea oamenilor şi nu ordine politice trasate de sus îndreptate împotriva oamenilor!


Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA", Blocul Naţional Sindical, Confederaţia Natională a Sindicatelor Libere din România - „Frăţia", Confederaţia Sindicatelor Democratice din România, Confederaţia Sindicală Naţională „Meridian" sunt decise să continue acţiunile de protest.

Acestea reiau apelul adresat „tuturor cetăţenilor nemulţumiţi de măsurile absurde ale Guvernului să vină în stradă şi să participe alături de noi la MARŞUL şi MITINGUL ce vor avea loc pe data de 27 octombrie. Mergem împreună să spunem: NU SĂRĂCIEI. NU DISPREŢULUI! JOS GUVERNUL!", se arată în comunicatul semnat de Bogdan Iuliu Hossu - Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel ALFA",Marius Petcu - CNSLR Frăţia, Iacob Baciu - Confederaţia Sindicatelor Democratice „Cartel Alfa", Ion Popescu - CNS Meridian, Dumitru Costin - Blocul Naţional Sidnical, Florin Dobrescu - vicepreşedinte al Federaţiei Educaţiei Naţionale.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
BraşovPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite