Şi finanţiştii braşoveni au intrat în grevă UPDATE- FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii Finanţelor s-au adunat în faţa instituţiei. Foto: Bogdan Crăciun
Angajaţii Finanţelor s-au adunat în faţa instituţiei. Foto: Bogdan Crăciun

500 de funcţionari de la Direcţia Generală a Finaţelor Publice Braşov au intrat într-o grevă spontană.

Update ora 15.30

Protestul spontan de la Braşov a adunat în faţa instituţiei câteva sute de angajaţi ai Finanţelor. Oamenii au întrerupt lucrul şi au ieşit din clădirea în care lucrează. Nemulţumirea angajaţilor e legată de diminuarea drastic a salariilor.

image

„Salariile au scăzut cu 80 la sută, iar oamenilor le-a ajuns cuţitul la os. Nu mai pot trăi cu banii pe care îi câştigă. Am primit semnale şi de la direcţiile din judeţ. Şi aceşti angajaţi au sistat lucrul la această oră", a declarat Nicolae Ştefan, liderul sindical de la Braşov.

Angajaţii Finanţelor spun că nu mai pot trăi cu banii pe care îi câştigă şi spun că responsabilitatea pe care o au la muncă nu este răsplătită în niciun fel.

bbb

„Am ajuns la un salariu de 697 de lei. Noi facem impuneri de miliarde şi ne străduim ca totul să fie corect şi legal. Cum se poate să fi răsplătit cu astfel de sume? Avem credite şi copii şi nu ştim la ce să mai renunţăm ca să reuşim să ne descurcăm cu banii", a spus Cristina Păltenie, una dintre angajatele care a decis să oprească lucrul.

image

„Lucrez la finanţe de 13 ani, am facultate, master şi alte cursuri de specializare. Sunt consilier şi câştig doar 1000 de lei. Eu stau la casă. În timpul iernii, doar gazul mă costă 800 de lei. Nimănui nu-i pasă dacă avenm cum să ne descurcăm", a declarat Oana Melanca, o altă protestatară.

„Lucrez în domeniu de 11 ani. Am facultate, dar studiile nu îmi sunt recunoscute. Sunt casieră şi am ajuns să câştig 497 de lei. Soţul meu e tot bugetar şi avem şi un copil în întreţinere. Cu un astfel de salariu, nu mai poţi zâmbi", a adăugat una dintre protestatare.

ccc

ora 14.40 Oamenii sunt nemulţumiţi că nu şi-au primit stimulentele, care erau prevăzute în contractele de muncă. O mulţime de funcţionari a întrerupt lucrul şi a ocupat intrarea din faţa sediului instituţiei. „Oamenii au declanşat un protest spontan. Estee vorba de aproximativ 500 de persoane“, a declarat pentru „Adevărul de Seară“, Ştefan Nicolae, liderul de sindicat al finanţiştilor braşoveni.

Braşov: Mesajul revoluţionarilor către protestatarii din Finanţe: „SIngura soluţie, încă o Revoluţie!“

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite