Serviciul de termoficare al Braşovului a reuşit, în premieră, să facă economii. Returnează peste 800.000 de lei la bugetul local

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serviciul Public de Termoficare urma să primească în acest an o subvenţie totală de 41,83 milioane de lei, Foto: Arhivă
Serviciul Public de Termoficare urma să primească în acest an o subvenţie totală de 41,83 milioane de lei, Foto: Arhivă

Dacă până acum, termoficarea avea mai tot timpul nevoie de bani în plus pentru a putea „supravieţui”, pentru prima dată, de la acest capitol se vor reîntoarce fonduri la bugetul local al Braşovului.

Astfel, în conformitate cu rectificarea de buget, Serviciul Public Local de Termoficare Braşov a solicitat diminuarea subvenţiei primite cu suma de 836.000 lei.

Serviciul a economisit practic aceşti bani prin reducerea cheltuielilor cu piese de schimb, poştă şi telefon, reparaţii curente, obiecte de inventar (achiziţii panouri solare), cheltuieli judiciare şi studii şi expertize.

În conformitate cu proiectul de buget pe 2018 supus aprobării în luna februarie, Serviciul Public de Termoficare urma să primească în acest an o subvenţie de 41,83 milioane de lei, în timp ce veniturile proprii sunt estimate la 7,12 milioane de lei. De asemenea, pentru bunuri şi serivicii, capitolul la care s-au făcut practic economii, SPLT avea prevăzute 38,54 milioane de lei, în aceşti bani fiind incluse şi sumele necesare pentru o serie de piese de schimb şi reparaţii.

Citeşte şi:

Autorizarea noului serviciu de termoficare din municipiul Braşov, în prima jumătate a acestei luni

Preţ mai mic la factura de termoficare în sistemul centralizat

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite