Preţ mai mic la factura de termoficare în sistemul centralizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşovenii vor plăti mai puţin cu 4% mai puţin. În schimb, persoanele juridice vor avea de achitat mai mult, confomr unei decizii a Consiliului Local
Braşovenii vor plăti mai puţin cu 4% mai puţin. În schimb, persoanele juridice vor avea de achitat mai mult, confomr unei decizii a Consiliului Local

De la 1 ianuarie 2016, odată cu intrarea în vigoare a TVA-ului redus cu 4 procente, respectiv acum este 20% în loc de 24%, braşovenii vor plăti mai puţin factura de energie termică în sistem centralizat.

Astfel, preţul plătit de braşoveni până în decembrie era de 210 lei/Gcal, iar de la 1 ianuarie noul tarif este de 203,22 lei/Gcal.

Nu aceeaşi bucurie o au clienţii Tetkron care sunt persoane juridice. În cazul acestora, tariful va cre;te conform unei edcizii a Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

„În 2015, preţul Bepco, reglementat de ANRE, a crescut cu câteva procente faţă de anul trecut, şi de aici rezultă această creştere de preţuri. Preţurile sunt diferite, deoarece avem consumatori non-casnici racordaţi doar la reţeaua de transport, şi avem consumatori non-casnici racordaţi la reţeaua de distribuţie, unde pierderile sunt mai mari, şi costul este, deci, mai mare”, a precizat viceprimarul Ciprian Bucur.

Potrivit deciziei Consiliului Local Braşov din luna  decembrie, de la 1 ianuarie 2016, preţurile medii vor fi de 291,28 lei/Gcal, 349,53 lei cu TVA de 20%, pentru energia termică cumpărată de la Bepco, transportată, facturată consumatorilor non-casnici racordaţi la reţeaua de transport, inclusiv furnizarea. În schimb, energia termică cumpărată, respectiv produsă în centrale termice, transportată şi distribuită, facturată consumatorilor noncasnici racordaţi la reţeaua de distribuţie, inclusiv furnizarea, se va plăti 414,85 lei/Gcal, respectiv 497,82 lei cu TVA, faţă de 382,66 lei, fără TVA în 2015.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite