Se reiau lucrările la Parcarea din Poiana Mică. Costurile vor fi suportate de Primărie după ce finanţarea europeană s-a pierdut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parcarea trebuia să fi gata de la finele anului 2015, dar constructorul iniţial a abandonat lucrările şi astfel s-au pierdut 8 milioane de lei din finanţarea europeană. Primăria a găsit un nou constructor care trebuie să finalizeze investiţia în patru luni.

Primăria a semnat contractul cu ou constructor care este compania SC Romfit SRL din Braşov. Firma mai are de executat doar 15% dintre lucrările şi are la dispoziţie patru luni să facă acest lucru. Valoarea investiţiei mse ridică la 8 milioane de lei, bani de la bugetul local, deoarece finanţarea europeană s-a pierdut din cauza nerespectării termenului de finalizare a parcării, respectiv 31 decembrie 2015. Lucrările au fost abandonat în primăvară de asocierea de firme Conforest SA şi Tong SRL după ce construise 85% din parcare şi a pierdut garanţia de 540.000 de lei.

Parcarea din Poiana Mică este amplasată vizavi de Restaurantul Căprioara, iar accesul în parcare se face pe la parter, din drumul care leagă oraşul de staţiunea Poiana Braşov. Va avea 430 de locuri.  Şoferii care au maşini pe GPL nu îşi vor putea lăsa maşina în moderna parcare. Vor fi două căi de acces, din şoseaua principală, dotate cu bariere, iar accesul se va face pe baza unui tichet.

Tot în zona intrării va exista o tabelă electronică unde vor fi afişate atât numărul de locuri libere existente, cât şi locul de parcare repartizat celui care va intra. De aici, maşinile se vor distribui către locurile de parcare urmând un circuit clar, zona de circulaţie fiind cu sens unic. Plata se poate face la automatele de plată, localizate la parter şi la subsol, dar şi în holurile de acces spre ieşire.

Această variantă clasică de parcare este avantajoasă deoarece presupune costuri mai mici faţă de o parcare automatizată, dar presupune o suprafaţă construită mai mare. Un alt avantaj îl constituie faptul că nu există rampe de acces sau de ieşire din parcare, deoarece a fost valorizată panta naturală a terenului. Astfel, accesul în parcare se va face la parter, pe latura de NE, de la cota superioară a terenului, iar ieşirea se realizează două niveluri mai jos, pe latura opusă a clădirii, direct la cota de teren de pe latura de SV, spre complexul Silver Mountain.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite