Scandalul Marian Godină. Şeful Poliţiei Braşov nu demisionează, dar se pensionează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov, chestorul Ioan Aron, va ieşi la pensie. Decizia sa a fost anunţată printr-un comunicat sec postat pe site-ul instituţiei.

După ce săptămâna aceasta a fost în centrul unui scandal care a pornit de la acuzaţiile lui Marian Godină, şeful Poliţiei Braşov anunţă că iese la pensie. El a fost acuzat că şi-a plagiat teza de doctorat, dar şi că l-a determinat pe Marian Godină să îşi închidă pagina de facebook. Decizia de pensionare vine a o zi după ce sindicatul poliţiştilor i-a cerut demisia.

„La revenirea din concediul de odihnă, chestorul de poliţie Aron Ioan, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov şi-a înaintat raportul de pensionare Inspectoratului General al Poliţiei Române, decizie ce era anticipată de la începutul anului.

Cu această ocazie, mulţumeşte conducerii Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului General al Poliţiei Române, instituţiilor colaboratoare, colegilor poliţişti şi nu în ultimul rând, cetăţenilor braşoveni pentru respectul şi sprijinul constant şi necondiţionat de care s-a bucurat în cei 31 de ani de activitate profesională“, se arată în comunicatul postat pe site-ul Poliţiei Braşov.

Ioan Aron a deţinut de-a lungul timpului mai multe funcţii de conducere în poliţie. Între 1990 şi 1999 a fost şeful Biroului Criminalistic de la IPJ Braşov. Apoi, timp de şase ani, până în 2005, a fost prin adjunct al şefului Poliţiei Municipiului Braşov. Din 2005 şi până în 2010 a fost adjunctul şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov. Apoi, din 2010 şi până în 2012 a fost şef al  Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Covasna. Apoi, timp de un an a fost drectorul general al Corpului de Control al Ministerul Afacerilor Interne. Din august 2013 a fost numit la conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov.                                     

Ioan Aron nu a oferit personal niciun punct de vedere de la începrea scandalului. Nici Poliţie Braşov nu a comentat acuzaţiile care i-au adus chestorului Ioan Aron. Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov a demarat însă o anchetă ce vizează neregulile semnalate la Poliţia Braşov.

Scandalul a început după ce poliţistul Marian Godină a povestit pe facebook cum a fost chemat la raport de superiori şi certat după ce a luat un permis unui braşovean. Pasagera din dreapta, Luana Minea, şefa de la Crucea Roşie Braşov a încercat să negocieze problema şi a ameninţat că se duce la şefii bărbatului. Poliţistul nu a renunţat, i-a ridicat permisul şoferului care nu oprise la trecerea de pietoni, dar s-a trezit tot el anchetat. Doamna care se lăudase cu funcţia ei a depus o plângere în care a scris că poliţistul s-a comportat necorespunzător. În replică poliţistul a postat tot pe facebook o înregistrare audio pentru a demonstra că nu a avut un comportament nepoliticos. Între timp Luana Minea a demionat din ATOP şi şi-a suspendat activitatea din funcţia de director a Crucii Roşii Braşov.

Citeşte şi:

Poliţistul Marian Godină îl acuză pe şeful IJP Braşov de plagiat la lucrarea de doctorat

Marian Godină continuă dezvăluirile de la IJP Braşov

Scandal la IJP Braşov. Poliţistul pamfletar povesteşte cum a fost umilit în biroul şefului Poliţiei şi obligat să îşi închidă pagina de Facebook

AUDIO Poliţistul Godina, care face să râdă toată România, reclamat de o „doamnă cu funcţie”, după ce a luat un permis: „Nu sunt dobitoc”

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite