Marian Godină continuă dezvăluirile de la IJP Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţistul braşovean Marian Godină, deja vestit pentru postările sale pe Facebook, continuă seria dezvălurilor pe reţeaua de socializare cu neregulile din Poliţia Braşov.

Iată ce a postat în această dimineanţă:

Pe când mă pregăteam să plec acasă după ce fusesem schimbul 1, m-am întâlnit cu un coleg. L-am întrebat ce caută la poliţie, ştiind că e liber şi văzându-l îmbrăcat civil. Mi-a zis că l-a sunat şeful nostru şi i-a spus că trebuie să vină urgent la adjunctul şefului de inspectorat, la comisarul şef Melinte Sorin, pentru că amendase pe cineva cu o zi în urmă. Colegul meu e tânăr, venit din Academia de Poliţie. Îmi era milă de el când îl vedeam cât era de speriat şi de îngrijorat. Fusese chemat din timpul lui liber, pentru că îşi făcuse meseria. Ştiam ce îl aşteaptă şi parcă mă vedeam pe mine cu opt ani în urmă. Credeam că vremurile respective sunt de mult apuse şi nu îmi venea să cred că încă se mai practică aşa ceva. I-am spus colegului să fie tare şi, dacă are probleme, să mă sune să stăm de vorbă. L-am mai învăţat ceva… 

Sancţionat pentru că amendase pe cine nu trebuia

Eram acasă, seara, când m-a sunat. Avea vocea tremurândă, aproape că plângea. Mi-a povestit că a intrat în biroul şefului şi a fost întrebat de cât timp lucrează la Poliţia Rutieră. Apoi i s-a reproşat că a oprit, cu o zi în urmă, un şofer care transporta brazi şi care nu purta centura de siguranţă. I-a cerut actele, iar şoferul i-ar fi spus că vine chiar de la poliţie, unde dusese unul sau mai mulţi brazi. Colegul meu l-a sancţionat cu amendă pentru că nu folosea centura. Acum, îi era reproşat modul de adresare, nu faptul că a aplicat sancţiunea cu pricina.

Era clar că băiatul nu vorbise deloc nepoliticos şi că a fost chemat pentru că amendase pe cine nu trebuia. Că nu se orientase. Ba mai mult, comisarul şef Necşulescu, şeful Serviciului Cabinet al IPJ Braşov, ce se afla şi el în birou, a crezut de cuviinţă să îi explice că omul ăla nu purta centura ca să poată coborî mai repede, în caz că ar fi încercat să îi fure cineva brazii. Colegul meu era acum profund dezamăgit, iar eu încercam să îi ridic moralul. I-am spus să continue tot aşa şi să nu pună la suflet. 

Cred că e lesne de înţeles că acel şofer era prieten bun cu vreunul din şefi şi era deranjat că fusese amendat, deşi el le ducea brazi la Poliţie. Şi pe unde o fi mai transportat el brazi? Nu-i greu să ne închipuim.

Vă amintiţi conversaţia, domnule Melinte Sorin? Ştiţi că statul român a cheltuit bani pentru ca acel tânăr să devină poliţist şi să aplice legea în mod nepărtinitor? Ştiţi că aţi reuşit să-i tăiaţi tot elanul şi entuziasmul? Vreţi să îl transformaţi într-un poliţist care va amenda numai şoferi de dacii? Nu cumva avem nevoie de poliţişti cărora să nu le fie teamă cui aplică o sancţiune?

Iar dumneavoastră, domnule Necşulescu, aşa e domnule? dacă cineva transportă brazi nu trebuie să poarte centura ca să poată coborî repede dacă cineva încearcă să-i fure? 

Sau doar dacă brazii sunt pentru Poliţie? 

Aşa i-aţi spus colegului meu, domnule Melinte?

„-Să ştii că sunt foarte supărat pe tine! Ai sancţionat un conducător auto care aducea un brad la Poliţie, da? Ai sancţionat un conducător auto pentru că nu purta centura de siguranţă, un conducător auto care ţi-a spus că „domnule, într-adevăr nu port, dar uitaţi, eu, bradul ăsta..îl duc la Poliţie la dumneavoastră, este bradul pentru poliţie.”

-Nu am cunoştinţă despre aşa ceva.

-Dar el spune cu totul şi cu totul altceva. Eu am văzut un proces-verbal de sancţiune contravenţională în care l-ai sancţionat pe acest om, eu nu spun că dumneata n-ai dreptate, spun doar că l-ai sancţionat…el ţi-a spus…pe corect l-ai sancţionat, pe corect…a încercat să negocieze cu dumneata.. la modul de… uşor…şi dumneata…”

Hopa, iar cuvântul NEGOCIERE, la fel ca la doamna de la Crucea Roşie. Aşa vă învăţaţi cunoştinţele? Să negocieze cu Poliţia?

Premoniţii cu reclamaţii la Poliţia Braşov?

Aţi spus că doamna de la Crucea Roşie a făcut reclamaţie scrisă şi d-aia am fost chemat de şefi, cu toate că din amărâtul ăla de comunicat de presă, pe care v-aţi chinuit să-l daţi ieri, reiese că doamna a înregistrat reclamaţia la două zile după ce am fost eu chemat de şefi.

Adică aţi reacţionat chiar înainte ca doamna să reclame, aţi prezis ce se va întâmpla. Nu cumva ştiţi şi numerele care vor fi extrase la Loto duminică? Poate câştigaţi potul cel mare şi vă duceţi în ţările calde. De tot.

Dar nenea ăsta cu brazii? Şi el a făcut reclamaţie scrisă? Nu a făcut! A fost doar în audienţă? Există un registru cu persoanele care vin în audienţă. Apare în acel registru? Nu apare! Deci nici în audienţă nu a fost!

Atunci? Cum aţi fost sesizaţi? De ce l-aţi chemat pe colegul meu să-l certaţi în halul ăla? Cineva v-a cărat brazi? 

Ştiţi cam cât costă un brad de Crăciun? Aş băga iar mâna în foc că nu aţi cumpărat vreodată ca să ştiţi. 

Haideţi, domnule Necşulescu, ieşiţi cu un comunicat, haideţi că ieri nu mai ştiaţi pe unde să vă ascundeţi toţi. Daţi un comunicat referitor la nenea cu brazii? În 11.12 2015 s-a întâmplat, nu a trecut mult, sigur vă amintiţi. Sunt foarte curios cum îl veţi da. Dar dacă trece prea mult până daţi comunicatul, va părea că nu prea ştiţi ce să spuneţi şi că sunteţi cam încurcaţi.

Aaaa…şi încă ceva, domnule Melinte! E frumos ca tocmai despre omul care a adus brazi la poliţie să spuneţi „dă-l în p….mea?” Păi e frumos? Adică omul vă aduce trei brazi şi dumneavoastră îl înjuraţi? În acelaşi context în care îl certaţi pe colegul meu că nu vorbise frumos? E urât!

Să răspundeţi la asta vă rog:

1. De ce l-aţi chemat pe colegul meu, DIN TIMPUL LUI LIBER, la biroul dumneavoastră, dacă nu există nicăieri nicio reclamaţie şi şoferul cu brazi nu apare în registrul de audienţe?

2. De ce persoanele care transportă brazi nu trebuie să poarte centura de siguranţă?

Aveţi curajul să spuneţi că nu aţi zis aşa??? 

Dar dumneavoastră, domnule Melinte, aveţi curajul să spuneţi că cele scrise mai sus nu sunt cuvintele dumneavoastră??? E foarte simplu să spuneţi doar atât: eu nu i-am zis niciunui poliţist cuvintele scrise acolo. Haideţi, spuneţi public că nu aţi zis aşa! Aveţi curaj? Aveţi? Ştiu că nu aveţi.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite