Scandal cu iz de fraudă la BCR Braşov. Paguba este de 200.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentanţii BCR au recunoscut frauda.
Reprezentanţii BCR au recunoscut frauda.

După scandalurile de la Romextera, Credit Europe Bank şi CEC, unde prejudiciul depăşeşte câteva milioane de euro, acum şi BCR Braşov este zguduită de un scandal. Un angajat a acordat credite fără să repecte normele băncii. A luat apoi bani din conturile unor clienţi pentru a acoperi pagubele.

Angajatul vinovat a fost dat afară. Alături de el au fost concediate alte patru persoane care au semnat documentele fără să verifice. După ce iniţial s-a vehiculat o fraudă de 88 de milioane de euro, oficialii BCR au dezvăluit că este vorba de un prejudiciu de 200.000 de euro, dar ancheta este în desfăşurare. Conturile clienţilor păgubiţi au fost completate din rezervele băncii.

Ionuţ Stanimir, purtătorul de cuvânt al BCR, a formulat punctul de vedere oficial al insituţiei bancare, în care se confirmă frauda, dar proporţiile acesteia sunt reduse la nivelul de 200.000 – 300.000 de euro. „Banca a sesizat organele de cercetare privind frauda şi a depus o plângere penală, faptele fiind depistate în urma verificărilor interne efectuate de bancă. Conturile clienţilor au fost reconstituite, iar angajatului implicat i-a fost suspendat contractul de muncă pentru încălcarea normelor interne ale băncii. BCR are toleranţă zero faţă de incidentele de farudă. Repet, conturile clienţilor au fost reconstituite”, a declarat acesta, citat de bizbrasov.ro.

Primul scandal bancar de la Braşov a fost cel de la Romextera unde anchetatorii au descoperit o fraudă de 21 de milioane de lei în urma unei suveici de acordare de credite ilegale.

O altă fraudă de porporţii a fost la Credit Europe Bank unde directoare a golit conturile mai multor clienţi. Prejudiciul a fost de aproape 8 milioane de euro.

Procurorii au descins anul acesta şi la CEC Braşov tot în cazul unei suspiciuni de fraudă cu credite bancare.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite