Sărbătoare câmpenească în weekend la Codlea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cercul minunilor are o vechime de peste un secol. FOTOcodlea.info
Cercul minunilor are o vechime de peste un secol. FOTOcodlea.info

În perioada 20-21 iunie 2015, oraşuş Codlea va sărbători tradiţionalul Kronenfest, un eveniment devenit tradiţie în ultimul deceniu.

Braşovenii şi turiştii sunt aşteptaţi pe Platoul Maial de la poalele Măgurii. În cele două zile de eveniment vor avea loc concerte de fanfară, recitaluri de muzică uşoară şi populară, reprezentaţii ale ansamblurilor folclorice şi trupe de dans, foc de tabără, escaladarea stâlpului încoronat cu o înălţime de 15 m.

Punctul culminant va fi dansul copiilor prin Cercul Minunilor, care arată ca un melc. Tradiţia este veche de peste un secol. În anul 1899 Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Codlei stabileşte ca loc de desfăşurare poalele Măgurii ( Maialul). Punctul culminant al sărbătorii era aşa numitul „Cerc al minunilor” (Melcul) un cerc mare săpat în iarbă în formă de melc, pe care copiii îl parcurgeau pe muzică. Pentru acest melc a fost compus un marş special de către compozitorul vulcănean Martien Thies, numit  „Kippelmarsch”. La ieşirea din melc fiecare copil primea câte un corn dulce numit „Kipferl”.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite