Sanie de vară în Poiana Brașov. Traseul va avea un kilometru, cinci spirale și șase poduri

0
Publicat:

Consiliul Local Brașov a aprobat joi studiul de fezabilitate pentru construirea saniei de vară, proiectul așteptat de turiști, care va fi situat în partea stângă a pârtiei Bradul din Poiana Brașov.

Proiect Sania de Vară. FOTO Primăria Brașov
Proiect Sania de Vară. FOTO Primăria Brașov

Proiectul construirii saniei de vară face parte din programul „Poiana Brașov - stațiunea celor patru anotimpuri”, prin care municipalitatea își propune să creeze puncte de interes care să facă stațiunea atractivă și în afara sezonului de schi.

Sania de vară va avea un traseu cu o lungime de aproape 1.000 de metri, șase poduri și cinci spirale, cea mai înaltă fiind de 13 metri.

„Traseul va fi unul complex, cu mai multe spirale de întoarcere, zone supraînălțate, în cadrul natural oferit de Poiana Brașov, pentru a le putea oferi brașovenilor și turiștilor o experiență de neuitat. Primăria continuă investițiile pentru cea mai importantă stațiune montană a României, indiferent de anotimp”, explică primarul Allen Coliban.

Priveliști impresionante

Obiectivul va fi amplasat în partea stângă a pârtiei Bradul, cu punctul de acces la pistă în apropierea stației inferioare a telecabinei Capra Neagră, pe platoul de lângă Centrul de Agrement.

„Pentru a-i crește spectaculozitatea, traseul prevede mai multe zone de întoarcere, care oferă o mai bună panoramă, cu înălțimi cuprinse între 7 și 13 metri, și zone supraînălțate pentru supratraversarea unor trotuare sau căi de acces, sau pentru a crea pantele necesare pentru urcare sau coborâre”, precizează Sorin Toarcea, purtător de cuvânt al Primăriei Brașov.

Proiect Sania de Vară. FOTO Primăria Brașov
Proiect Sania de Vară. FOTO Primăria Brașov

Senzori de distanță montați pe sănii

Lungime instalația de sanie de vară va fi de 550 m pe partea de urcare, iar pe traseul de coborâre, de 990 m.

Cele 60 de sănii prevăzute pentru instalație vor fi echipate cu un sistem de monitorizare a distanței între două vehicule succesive, astfel încât, la detectarea saniei din față, senzorii montați pe sania din spate să acționeze frânele magnetice.

„Acești senzori sunt alimentați cu baterii, montate și ele pe sănii, care se vor încărca rapid în stația inferioară, între zone de debarcare și cea de îmbarcare. Pe tot traseul saniei de vară se va monta un sistem de protecție (gard sau similar) astfel încât nu va fi posibil accesul pe traseul instalației”, explică Sorin Toarcea.

Sania de vară  este prevăzută cu mai multe spirale. FOTO primăria Brașov
Sania de vară este prevăzută cu mai multe spirale. FOTO primăria Brașov

Pe traseul de coborâre vor fi montate cinci spirale cu diametrul de aproximativ 18-20 m, astfel:

1. Spirala 1 - cu un unghi de înfășurare de 430 grade și o înălțime de aproximativ 8 m;

2. Spirala 2 - cu un unghi de înfășurare de 320 grade și o înălțime de aproximativ 7 m;

3. Spirala 3 - cu un unghi de înfășurare de 750 grade și o înălțime de aproximativ 13 m;

4. Spirala 4 - cu un unghi de înfășurare de 400 grade și o înălțime de aproximativ 7 m;

5. Spirala 5 - cu un unghi de înfășurare de 250 grade și o înălțime de aproximativ 7 m.

„Pe parcursul traseului de coborâre, înălțimea de rulare va fi între 0,6 și 13 m, iar lățimea traseului este de maxim 3 metri”, adaugă purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

Trasee de mountain-bike

Tot pe linia transformării stațiunii Poiana Brașov într-una de patru anotimpuri, pe lângă sania de vară, zona turistică mai beneficiază de un proiect important, aflat deja în derulare: amenajarea de trasee de mountain-bike.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite