Revelion în stradă la Brașov. Locurile de unde se vor putea vedea cel mai bine orașul și focurile de artificii

0
Publicat:

Revelionul 2023 de la Brașov nu va aduce vedete, dar va aduce mii de localnici în Piața Sfatului. Brașovenii vor merge și la Belvedere și pe vârful Tâmpa, locuri din care se văd focurile de artificii

Artificii în Piața Sfatului FOTO Primăria Brașov
Artificii în Piața Sfatului FOTO Primăria Brașov

Brașovul nu are o tradiție în sărbătorirea Revelionul în stradă cu artiști celebri care să cânte în Piața Sfatului. Numele mari veneau mai ales la Festivalul Cerbul de Aur, care se desfășura în același loc. Cu toate acestea, de ani buni „Punctul zero” al orașului este neîncăpător în noaptea dintre ani.

Localnicii vin în fiecare an în număr foarte mare în Piața Sfatului, nu atât pentru concertele de aici, cât mai ales pentru a sărbători cu mulțimea Anul Nou. Mii de brașoveni se strâng în Centrul Istoric al orașului, astfel că pe străzile din zonă este aproape imposibil să mergi contra valului.

Vom avea spectacole în Piața Sfatului începând cu ora 20:30, o scenă care îi va primi pe DJ-ii locali, spectacol de lumini, toate acestea fiind transmise pe Kiss FM și pe Kiss TV, astfel că toată România va putea să petreacă alături de noi Revelionul din Piața Sfatului”, a anunțat Flavia Boghiu, viceprimarul Brașovului.

DJ-ul și producătorul muzical brașovean Paul Groove va deschide show-ul, la ora 20:30, urmat, o oră mai târziu, de DJ Cahul. De la 22:30, pe scena din Piața Sfatului va urca DJ Mentol, care va rămâne și în prima jumătate de oră a anului 2023. Host-ul show-ului din Piața Sfatului va fi MC-ul Ana Moga, de la Kiss FM Bucuresti, care este tot brașoveancă.

Spectacole de artificii în cinci locuri din oraș

Show-ul de artificii din acest an va dura 8 minute și se va desfășura concomitent în cinci locuri din oraș. Pe lângă Piața Sfatului (unde artificiile vor fi lansate de pe Turnul Alb), artificiile vor mai fi lansate de pe dealul Cetățuii (de asemenea, vizibil și din Piața Sfatului, dar și din restul Centrului Vechi), din Avantgarden (Strada Lebedei), parcul Tractorul și piațeta Uranus (piața Astra). În fiecare loc vor fi peste 2.000 de focuri de artificii, care vor acoperi durata celor opt minute.

Piața Sfatului nu este, însă, singurul loc aglomerat din oraș în noaptea de Revelion. Cunoscute deja în aproape întreaga țară, cele trei parcări de pe Drumul de Poiană, cărora brașovenii le mai spun „Belvedere”, sunt, de asemenea, luate cu asalt de cei care petrec în aer liber.

Cei care ajung în parcări au parte de o priveliște spectaculoasă a focurilor de artificii din oraș, văzute de la înălțime. Cum Piața Sfatului este destul de aproape, de aici se văd cel mai bine artificiile din Centrul Istoric. Dezavantajul este că există un singur drum spre oraș și acesta devine atât de aglomerat la încheierea spectacolului, încât poate dura chiar mai bine de o oră până în Livada Poștei.

Licurici spre vârf de munte

În ultimii ani s-a mai împământenit o tradiție. Un grup de iubitori ai muntelui urcă spre Vârful Tâmpa, în șir indian, iar luminile lanternelor se văd din aproape întreg orașul, ca niște licurici care urcă spre vârful muntelui. Aceștia ajung în vârful muntelui puțin înainte de trecerea dintre ani și au parte, de asemenea, de o priveliște foarte frumoasă a orașului luminat de focurile de artificii.

Din păcate, Revelionul 2023 nu va fi și pe pârtiile din Poiana Brașov. Temperaturile extrem de ridicate pentru această perioadă a anului – maximele se vor apropia de 10 grade Celsius – nu au permis ca tunurile de zăpadă să intre în funcțiune în aceste zile, astfel că în stațiune nu se poate schia.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite