Proteste Braşov, ziua a şasea: 10.000 de persoane au umplut Piaţa Sfatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duminică a fost a şasea zi de proteste la Braşov. Mii de braşoveni au pornit în marş pe principalele bulevarde ale municipiului. Ei s-au regrupat apoi în Piaţa Sfatului.

UPDATE 22.00 Lumea a plecat acasă. Pentru ziua de mâine, ora de întâlnire este 18.00, în faţa sediului Prefecturii Braşov.

UPDATE 21.00 Lumea s-a adunat în Piaţa Sfatului. Conform estimărilor unor surse oficiale, momentul de vârf al protestului a atins 10.000 de persoane. 

Braşovenii cer demisia Guvernului

UPDATE 20.00 Capul coloanei a depăşit Hotelul Ambient, iar capătul este pe strada Castanilor. Sunt peste 8.000 de persoane în stradă, conform unor surse neoficiale. Oamenii se îndreptă spre Casa Armatei, iar de aici în Piaţa Sfatului.

UPDATE 19.30 La această oră sunt peste 3.000 de persoane care au plecat de la Prefectură. Oamenii scandează „Nu vrem să fim o naţie de hoţi!”, „Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!”, „DNA să vină să vă ia!”. 

9.000 de oameni în marş pe străzile din Braşov

Toate scandările sunt însoţite de sunetele stridente ale fluierelor şi ale vuvuzelelor.

UPDATE 19.10 Peste 2.500 de braşoveni au pornit din Piaţa Sfatului, pe strada Republicii, în marş pe străzile oraşului. Foarte mulţi dinte ei ştiau că locul de adunare este la Prefectură.

UPDATE 18.15 Protestatarii s-au strâns în Piaţa Sfatului. La ora 19.00, aceştia au anunţat că vor să plece în marş pe bulevardele Braşovului. 

Peste 700 de oameni scandează, la această oră: „Uniţi, salvăm, toată România!”, „Demisia! Demisia!”, „Hoţii! Hoţii!”, „PSD, Ciuma Roşie!”, „Jandarmeria, Jos Pălăria!”, „Justiţie, nu corupţie!”, „DNA să vină să vă ia”, „Jos, jos, jos! Guvernul mincinos!”, „Dragnea nu uita, puşcăria e a ta!”

Marş pe străzile din centrul Braşovului

Un traseu anunţat pentru marş, la această oră, ar fi Prefectură - Cinema Patria - Ceasu Rău - Casa Armatei - Piaţa Sfatului

UPDATE 17.45 La fel ca în serile precedente, grosul lumii începe să vină după ora 18.30. La această oră, la Prefectură s-au adunat circa 300 de protestatari.

UPDATE 17.00 Lumea a început să se adune în faţa Prefecturii Braşov, La această oră sunt în jur de 150 de persoane. 

Dar, din experienţa serilor trecute, grosul începe să se adune după ora 18.30 – 19.00. Aseară a fost cel mai numeros protest la Braşov, din ultimi zece ani, peste 15.000 de persoane fiind la un moment dat în Piaţa Sfatului şi în zonele adiacente. Astăzi se anunţă, însă, o mobilizare şi mai puternică, la nivelul întregii ţări.

Protestatarii spun că vor continua să iasă în stradă şi în zilele următoare, chiar dacă premierul a anunţat că OUG de modificare a codurilor penale va fi abrogată, din cauză că nu mai au încredere în Guvern. Ţi astăzi, ei vor pleca de la Prefectură, cor înconjura Centrul Civic, iar apoi se vor întoarce în Piaţa Sfatului.

Revenim cu informaţii după începerea protestului.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite