Borza (ALDE): Convulsiile sociale din stradă îmbracă germenii unei veritabile lovituri de stat. Pot genera război civil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul ALDE Remus Borza a declarat, duminică, în Parlament, în timpul dezbaterilor asupra bugetului CSM, că discuţiile ar trebui suspendate deoarece "convulsiile sociale" din stradă afectează creşterea economică a ţării şi pot duce la scăderea PIB-ului. El şi-a avertizat colegii că există posibilitatea unei lovituri de stat şi a unui război civil.

În timp ce în Comisiile de buget era dezbătut bugetul CSM, deputatul ALDE Remus Borza a intervenit pentru a cere suspendarea discuţiilor.

"În mod normal, raportat la ceea ce se întâmplă azi în stradă, ar trebui să suspendăm dezbaterile pe bugete, pentru că până când nu vom avea o soluţie finală la aceste convulsii sociale, care îmbracă germenii unei veritabile lovituri de stat şi care pot să degenereze într-un război civil, orice discuţie a noastră este de prisos", a afirmat el.

Deputatul a explicat că protestele vor duce la afectarea creşterii economice a ţării şi scăderii PIB-ului, iar veniturile nu vor putea fi colectate, ceea ce va duce la imposibilitatea de plată în cazul tuturor ministerelor.

Preşedintele Comisiei de buget din Senat, Viorel Arcaş (PSD), l-a întrerupt în mai multe rânduri pentru a-i cere să revină asupra bugetului şi să nu mai facă declaraţii politice.

"Mulţumim frumos, ajunge. Nu are nicio legătură cu bugetul", a spus Arcaş.

Remus Borza a insistat: "Dacă nu o să avem bani, nu o să putem da la niciun minister, la nicio instituţie". Însă preşedintele Comisiei nu i-a mai oferit cuvântul.

La sfârşitul şedinţei, deputatul ALDE a afirmat că el susţine organizarea unor contramanifestaţii.

"Şi simpatizanţii şi membrii majorităţii PSD-ALDE clocotesc în ţară, pentru că eu au realizat că vorbim de o manipulare cât se poate de grosolană şi evidentă şi un atac la adresa instituţiilor de bază ale statului (...) Părerea mea personală, ar trebui să avem o contramanifestaţie în toată ţara. Să arătăm tuturor, că există o altă majoritate, chiar dacă e o majoritate tăcută", a spus el.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite