Protest spontan la Agenţia pentru Protecţia Mediului Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salariaţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Brasov au întrerupt programul de lucru astăzi marţi dimineaţă. Ei spun că nu vor relua activitatea între orele 10.00 – 12.00, fiind „nemultumiţi profund de adâncirea inechităţilor salariale din sistemul public, fapt care, zilnic, ne diminuează nivelul de trai”.

În prezent, salariile angajaţilor APM Brasov sunt cele stabilite în luna decembrie 2009, în contextul în care salariile celorlalţi bugetari „din aceeaşi familie ocupaţională”, au făcut recent obiectul unor acte normative individualizate, crescând substanţial. Ei au dat ca exemplu direcţiile sanitar-veterinare judeţene, casele de asigurări de sănătate judeţene, casele judeţene de pensii, agenţiile judeţene pentru plăţi şi prestaţii sociale, direcţiile de sănătate publică, consiliile judeţene, administraţiile judeţene a finanţelor publice.

„Nu considerăm că este firesc să fim discriminaţi ca şi categorie de salariaţi bugetari doar pe considerent numeric, toţi angajaţii agenţiilor judeţene şi ai agenţiei naţionale pentru protecţia mediului însumând 1.845 de salariaţi în prezent. Până la acest moment revendicarile noastre nu au fost soluţionate în nici un fel, asfel încât suntem cea mai discriminată şi nesusţinută  categorie de salariaţi plătiţi din fonduri publice. Dacă revendicarile noastre juste nu vor fi soluţionate favorabil, suntem decişi să declanşăm conflictul colectiv de muncă întrerupându-ne activitatea pe timp nelimitat”, se arată într-un comunicat de presă al salariaţilor de la APM Braşov.
BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite