Procurorii cred că poliţistul Cristian Cioacă a tranşat cadavrul Elodiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cazul dispariţiei Elodiei Ghinescu a fost cel mai mediatizat din România. FOTO:Arhivă.
Cazul dispariţiei Elodiei Ghinescu a fost cel mai mediatizat din România. FOTO:Arhivă.

Anchetatorii au propus săptămâna trecută arestarea poliţistului, dar demersul lor a fost respins de Tribunalul Bucureşti. S-a făcut recurs, iar acesta urmează să se judece la Curtea de Apel.

Anchetatorii sunt convinşi că poliţistul şi-a ucis soţia, după care i-a tranşat cadavrul ca să fie mai uşor de transportat. A curăţat apoi toate petele de sânge şi a dat cu glet şi vopsea lavabilă pe pereţi. Tehnologia de ultimă generaţie l-a trădat însă pe Cioacă, iar în urmă cu o lună anchetatorii au găsit pete mari de sânge pe pereţi şi sub parchet.

„În perioada următoare comiterii infracţiunii de omor şi ascunderii cadavrului, inculpatul a procedat la ascunderea şi distrugerea mijloacelor de probă, aruncând în râpa situată la 4,6 kilometri de Poiana Braşov mai multe obiecte care purtau urmele de sânge ale victimei, spălând totodată urmele sub formă de stropi de sânge de pe vopseaua lavabilă şi aplicând un strat suplimnetar de glet şi de vopsea lavabilă în zonele cu cea mai mare concentrare a urmelor“ se arată în propunerea procurorilor de arestare preventivă formulată de procurori.

A fost de la început suspectul principal

Poliţistul Cristian Cioacă a făcut mai mulţi paşi greşiţi care i-au determinat pe anchetatori să-l suspecteze. Primul pas suspect de Cioacă după dispariţia Elodiei a fost să schimbe yala la apartament şi să ceară ca soţia să fie scoasă de la întreţinere. În plus a picat poligraful la întrebările legate de moartea soţiei sale.

Al doilea pas suspect este anunţarea dispariţiei Elodiei abia în 5 septembrie, la şase zile după dispariţie. Două zile mai târziu a reclamat o inundaţi în apartament, dar specialistului i s-a părut că robinetul a fost smuls intenţionat din perete. În schimb perdeaua de la duş fusese schimbată şi lipseau şi câteva prosoape.

Un alt semn de alarmă a fost dispariţia unui cuţit de bucătărie din locuinţă. La percheziţiile din septembrie 2007 anchetatorii au găsit mai multe urme de sânge în baie şi în dormitor. Locaţia stropilor i-a făcut pe anchetatori să creadă că Cioacă a lovit-o pe Elodia, iar acesta ar fi decedat, după ce în cădere s-ar fi lovit de un corp dur.

Şi în maşina lui Cioacă s-au găsit urme de sânge, iar analizele au arătat că este al Elodiei.
Au urmat apoi lucrurile găsite într-o râpă dintre Poiana Braşov şi Râşnov. O uniformă de poliţist, cutia de ceramică în care Elodia îşi ţinea bijuteriile, sticle de parfum de damă, reviste, mănuşi chirurgicale. Pe cămaşa de poliţist găsită în râpă apare AND-ul lui Cioacă.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite