Primele două bulevarde construite cu bani privaţi, în cea mai mare zonă de dezvoltare imobiliară a Braşovului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Odată cu dezvoltarea imobiliară din zona Tractorul, în planurile urbanistice zonale a fost inclusă şi amenajarea unor străzi care să facă legătura cu noile ansambluri rezidenţiale şi spaţii comerciale.

Astfel, pe fosta platformă industrială Tractorul, unde sunt în curs de amenajare mai multe blocuri, dar şi clădiri de birouri, este proiectată construcţia a două noi bulevarde, unul dintre acestea urmând să facă legătura cu viitorul pasaj hobanat care va traversa liniile de cale ferată şi va ajunge în zona dintre Gară şi Sala Sporturilor.

Amenajarea de bază, făcută de dezvoltator

După cum au precizat reprezentanţii Primăriei Braşov, pentru cele două artere, care vor purta numele de Tudor Arghezi şi Camil Petrescu, şi vor avea câte două benzi pe sens, este în curs de obţinere avizul de mediu, ultimul document necesar în vederea autorizării construcţiei. Lucrările în ceea ce priveşte amenajarea, respectiv partea de infrastructură, dar şi primul strat de asfalt, ar urma să fie realizate pe cheltuiala dezvoltatorului imobiliar Ceetrus (fostul Immochan) care derulează proiectul de regenerare urbană din această zonă. „Terenurile au fost predate municipalităţii de către dezvoltatorul imobiliar. Pe lângăî partea de infrastructură stradală, tot pe cheltuiala dezvolatorului va fi realizată şi partea de reţele pentru iluminatul public, urmând ca cu fonduri de la bugetul local să montăm stâlpii şi corpurile de iluminat. De asemenea, şi spaţiile verzi de pe aceste zone ne vor fi predate cu tot cu instalaţiile de irigat existente”, a precizat Sorin Toarcea, prutătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Legătură spre noul pasaj hobanat

Strada Tudor Arghezi ar urma să facă practic legătura între strada Zaharia Stancu cu viitorul pasaj hobanat, care este proiectat în această zonă. La intersecţia acesteia cu accesul spre acest pasaj, dar şi strada Camil Petrescu, ar urma să fie construit şi un sens giratoriu, astfel încât accesul, dar şi fluenţa traficului să fie cât mai optimă. În total, noua stradă va avea o dimensiune de 550 de metri, între intersecţia cu giratoriul de la Zaharia Stancu (zona fabricii SUDV) şi noul giratoriul de la capătul pasajului hobanat Cele două străzi vor avea şi piste de biciclete, dar şi spaţii verzi pe lateral. În plus, pe strada Camil Petrescu, care are o lungime de 770 de metri, ar urma să fie amenajat între sensurile de mers şi un scuar verde. Aceasta va avea capăt la intersecţia cu 13 Decembrie, unde deja a fost amenajat un nou giratoriu, care va asigura şi intrarea srpe vechiul cartier pe strada Metalurgiştilor.

Citeşte şi:

Construcţia primului pasaj hobanat al Braşovului, la stadiul de întocmire a planurilor urbanistice. Costul documentaţiilor ajunge la 75.000 de lei

Circulaţie deviată printr-un nou giratoriu pe cea mai aglomerată stradă din Braşov. Lucrările de extindere spre Coresi, aproape de finalizate pe un tronson

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite