Primăria vrea să readucă la viaţă taberele părăsite de la Timiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Taberele au ajuns acum o ruină. FOTOAdevărul
Taberele au ajuns acum o ruină. FOTOAdevărul

Cădirile în stil baroc din zona Timiş-Dâmbu Morii au fost ani la rând vedete printre elevii din toată ţara. Acum au ajuns o ruinnă. La Braşov, din opt tabere de stat mai funcţionează doar una la Predeal.

Edilii au planuri mari şi vor să le transforme în pensiuni de 3 margarete. Lucrările proiectate trebuie să păstreze caracterul arhitectural existent (finisaje cu piatră naturală, lemn, iar acoperişul din ţiglă sau tablă) cu înveliş ceramic de culoare brun închis.

Dacă în urma expertizei specialiştilor se va constata că podurile sunt destul de rezistente, aceste vor fi şi ele amenajate. „Aceste tabere au rămas în paragină de ani buni şi pe nimeni nu a mai interesat să facă ceva acolo. Trebuie să le refacem în totalitate, astfel încât să poată fi redate circuitului de tabere şi copii să se poată bucura de ele”, a explicat primarul George Scripcaru, citat de newsbv.ro.

Tabăra de la Dâmbul Morii are o suprafaţă de 1,83 de hectare, cea de la Timişul de Sus Colonia 1, 0,8 hectare, iar cea din Colonia 2, 0,96 de hectare. Totodată, într-una dintre aceste tabere edilii vor să amenajeze şi o microfermă. Totodată, lângă clădiri edilii îşi propun amenajarea unor locuri de joacă şi terenuri de sport pentru copiii de toate vârstele, amplasamanetele urmând să fie împrejmuite.

Pe aceeaşi temă:

Braşovul a rămas cu o singură tabără de stat

Tabără de creaţie la Moieciu

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite