Premieră istorică. Un braşovean este primul român calificat vreodată la Olimpiadă la Sărituri cu Schiurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulian Pîtea este primul român care va concura la Olimpiadă la sărituri cu schiurile.
Iulian Pîtea este primul român care va concura la Olimpiadă la sărituri cu schiurile.

Săritorul cu schiurile râşnovean, Iulian Pîtea a reuşit să să califice la competiţia de la Soci. Performanţa lui arată că baza de sărituri de la Râşnov a meritat din plin.

Iulian Pâtea are 16 ani şi practică săriturile cu schiurile din 2008, Iniţial a vrut să devină fotbalist, dar a fost cucerit de sărituri. Este orginar din Râşnov şi a reuşit să câştige în ianuarie etapa de Cupă FIS organizată la Râşnov. La Olimpiada de la Soci drapelul României va fi purtat de Eva Tofalvi. Braşovul mai are trei sportivi în lot, la schi alpin, patina viteză şi schi fond.

La Râşnov există singura bază de sărituri cu schiurile modernă în care s-au investit 3 milioane de euro. Edilii vor să construiască şi o trambulina mare cu punctul de construcţie la 120 de metri pe lângă celelalte trei existele acum. În plus, la Râşnov la începutul lui martie va fi în premieră o etapă de Cupă Mondială a fetelor, imediat după Olimpiada de Soci.

„La începutul anului 2013, Râşnovul a primit flacăra olimpică în calitate de gazdă a probei de sărituri cu schiurile din cadrul FOTE. Anul 2014 a început pentru noi la fel de frumos prin calificarea lui Iulian Pîtea. Apoi, pe 1-2 martie, săritoarele din întreaga lume se vor muta de la Soci la Râşnov pentru Cupa Mondială. Îi dorim lui Iulian mult succes şi după Olimpiadă vă aşteptăm la Râşnov, la trambulinele de pe Valea Cărbunării!”, a declarat Adrian Veştea, primarul oraşului Râşnov, citat de newsbv.ro.

24 de sportivi sunt în lotul României de la Soci

Schi alpin- Alexandru Barbu (slalom uriaş şi slalom special), Ioan Valeriu Achiriloaie (coborâre), Ania Caill (Super G, slalom, combinată alpină); 
Schi fond - Timea Sara, Paul Pepene, Florin Daniel Pripici; 
Biatlon - Eva Tofalvi, Cornel Puchianu; 
Sărituri cu schiurile - Iulian Pîtea; 
 Patinaj artistic - Zoltan Kelemen; 
Skeleton- Dorin Velicu, Maria Mazilu; 
Sanie- Valentin Creţu (simplu masculin, ştafeta), Nicolae Radu Şovăială şi Alexandru Teodorescu (dublu sanie masculin, ştafeta), Raluca Strămăturaru (simplu feminin, ştafetă). 
 Bob - Nicolae Istrate şi Florin Crăciun (echipajul de dublu masculin), Andreas Neagu, Paul Muntean, Dănuţ Moldovan, Bogdan Otavă (echipajul de 4 masculin), Maria Constantin şi Andreea Grecu (echipajul de dublu feminin).

Pe aceeaşi temă:

Faţa de nevăzută a oraşului Soci, gazda Jocurilor Olimpice de Iarnă

Olimpiada de la Soci a costat Rusia 50 de miliarde de dolari

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite