FOTO Eva Tofalvi va purta drapelul României la Olimpiada de la Soci. Braşovul are trei sportivi în lotul olimpic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eva Tofalvi este cea mai titrată biatlonistă a României. FOTOAdevărul.
Eva Tofalvi este cea mai titrată biatlonistă a României. FOTOAdevărul.

Eva Tofalvi, cea mai titrată biatlonistă din România, originară din Miercurea Ciuc este la a cincea participare la Jocurile Olimpice de Iarnă şi pentru a doua oară pordrapelul României. Braşovul va fi reprezentat la Soci la schi fond, patinaj viteză şi schi alpin.

Eva Tofalvi, în vârstă de 35 de ani, şi-a asigurat participarea la Soci în cadrul etapei a şasea a Cupei Mondiale de biatlon, care a avut loc la Anthloz, în Italia. În ultima cursă individuală înaintea Jocurilor Olimpice, sportiva din Miercurea Ciuc a terminat pe locul 25 proba de urmărire, cu un salt de 16 locuri în raport cu proba de sprint din urma cu câteva zile aducându-i punctele de care avea nevoie pentru a fi prezentă la JO.

La Jocurile Olimpice, Eva Tofalvi s-a clasat de două ori pe locul 11, la Nagano, în 1998, şi la Vancouver, în 2010, de fiecare dată în proba individuală de 15 kilometri. A şi reuşit în 2009 să câştige o etapă de Cupă Mondială, tot la proba individuală. A avut mai multe prezenţe în top zece.

Într-un interviu acordat pentru biathlonworld.com, Eva Tofalvi a destăinuit că fratele ei mai mare, Ernö, i-a stârnit pasiunea pentru schi: „A fost multiplu campion naţional la schi alpin. El m-a dus pe pârtie când eram mică. Ţinea trofeele câştigate în camera sa şi acest lucru m-a impresionat. Atunci mi-am zis că voi cuceri şi eu cupe şi titluri într-o zi. Visul meu cel mare este să obţin o medalie olimpică. Dacă nu ai vise, înseamnă că nu trăieşti “, a spus spotiva.

Paul Pepene, noua speranţă a schiul fond

Braşoveanul Paul Pepene va face parte din locul olimpic. Weekend-ul trecut a reuşit să obţină locul 25 în proba de 15 km stilul classic, o performanţă uriaşă. Sportivul de 26 de ani, legitimat la Dinamo Braşov se pregăteşte sub atenta îndrumare a antrenorului Daniel Borca. A început să practice schi de performanţă la vârsta de 12 ani. A reuşit să câştigă titlul mondial la junior.

„Niciun membru al familiei nu mi-a insuflat pasiunea pentru sporturile de iarnă. Însă, îmi aduc aminte că, atunci când eram copil, bunicul mergea pe schiuri din Măgura până în Bran, pe timpul iernii. Acest lucru mi-a stârnit curiozitatea şi am început să prind drag de acest sport, deşi căzăturile erau la ordinea zilei", îşi aminteşte Pepene debutul în sporturile de iarnă.

La Olimpiada de la Soci s-au mai calificat Marius Paraschivoiu, un tânăr patinator  legitimate la Corona, pregătit de profesorul Bogdan Stănescu. Un alt braşovean, Ioan Achiriloaie va participa la Olimpiada de la Soci. Sportivul, legitimate tot la Corona, s-a calificat la proba de coborâre după ce a obţinut un loc 15 în acest sezon.

Ne bucurăm ca vom avea doi sportivi la jocurile Olimpice de iarna, este o performanta deosebită a clubului nostru. Sperăm să putem sa-i sprijinim cât mai mult pe aceşti minunaţi tineri care reprezinţă cu mândrie Braşovul şi clubul Corona. Odată cu aceste performanţe, sporturile de iarnă încep să devină o emblemă pentru clubul ASC Corona“, a declarat Catalin Leonte, preşedintele ASC Corona sporturi individuale, citat de newsbv.ro.

Pe aceeaşi temă:

Faţa de nevăzută a oraşului Soci, gazda Jocurilor Olimpice de Iarnă

Olimpiada de la Soci a costat Rusia 50 de miliarde de dolari

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite