Postare amuzantă a lui Marian Godină. Cum a transformat Dorel o stradă înfundată în drum cu prioritate: ca să iasă maşinile de poliţie mai repede

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După două zile de dezvăluiri cu privire la unele nereguli grave din cadrul Poliţiei Braşov, Marian Godină revine astăzi pe Facebook cu o postare amuzantă în care explică cu mult umor, de ce o stradă înfundată de doar 100 de metri care face legătura cu sediul Poliţiei a devenit drum cu prioritate.

Marian Godină îşi începe postarea cu o definiţia amuzantă a numelui de Dorel care a devenit şi el deja celebru. „Pe Dorel îl cunoaştem cu toţii, e un personaj devenit stereotip. Este lucrătorul de la gaze care vrea să schimbe contorul şi dărâmă blocul. Tot el asfaltează când plouă şi o face cu atât de mult simţ de răspundere încât nici liniile de tramvai nu-i stau în cale. Asfalt să fie. Dorel verifică butelia de gaz cu bricheta şi provoacă incendii schimbând de unul singur instalaţia electrică. El nu are încredere în inginerii germani şi aduce nişte îmbunătăţiri maşinii. Ştie el mai bine. Când vrea să descarce, răstoarnă camionul cu totul. Tot lui, proiectele îi dau cu virgulă şi instalează stâlpul în mijlocul drumului. În concluzie, unde munceşte Dorel, rămân urme“, scrie pe facebook Marian Gorina.

România, ţara unde Dorel poate deveni om cu funcţie

„Din păcate, deşi îmi place să cred că lucrurile se vor schimba în curând, România este încă o ţară în care Dorel poate ajunge om cu funcţie. Om care trebuie să ia decizii de care depind apoi cetăţeni mult mai pregătiţi decât el şi care au de suferit de pe urma gafelor lui. Mai grav e când un astfel de Dorel, dintr-o funcţie de conducere, colaborează cu un alt Dorel şi împreună ajung la o hotărâre marca Dorel la puterea a doua.
Dintr-o astfel de colaborare, la Braşov s-a născut prima stradă din lume cu drum înfundat care are calitatea de drum cu prioritate. Braşovenii ştiu despre ce vorbesc, iar celorlalţi vă explic“, mai scrie Marian Godina pe facebook.

Singura stradă înfundată din lume care este drum cu prioritate

Strada la care face referire poliţistul este strada Dimineţii, un drum care face legătura cu sediul Poliţiei. De aici şi prioritatea: maşinile de poliţie trebuie să ajunge repede la intervenţii şi trebuie să iasă rapid pe stradă.

„Este vorba de strada Dimineţii. O stradă de aproximativ 100 de metri care face accesul în parcul auto al IPJ Braşov. Această stradă iese în strada Nicolae Titulescu, una destul de circulată, dar nu aglomerată. Ei bine, probabil după lungi studii, exerciţii de masări ale tâmplelor, eventual ceva şedinţe de meditaţie, cei doi Dorel au ajuns la concluzia că acea străduţă trebuie să fie drum prioritar, aşa că au fost instalate indicatoare în acest sens. Astfel, pe strada Nicolae Titulescu au fost montate indicatoare „Cedează trecerea“, iar la ieşirea de pe strada Dimineţii (cea înfundată) a fost instalat indicatorul „Drum cu prioritate“. Am ajuns la muncă şi am rămas mut când am văzut aberaţia asta. La fel erau şi toţi colegii mei. Pentru că şoferii nu se aşteaptă ca atunci când merg cu maşina pe o stradă cât de cât mare, să le apară un indicator „Cedează trecerea“ la intersecţia cu o străduţă cu drum înfundat. Nimeni nu respecta indicatoarele, mai ales că erau proaspăt montate.  Ingeniosul Dorel a găsit repede rezolvarea la acest caz complex al carierei sale şi a dispus ca un agent de circulaţie să stea acolo, să oprească fiecare maşină în parte şi să îi spună conducătorului auto: „Bună ziua, dorim să vă informăm că avem indicatoare noi în această intersecţie, aşa că vă rugăm să le respectaţi.“ Vaaai! Minunată soluţie! Dorel ăsta chiar are cap. E motivul pentru care nu-i plouă-n gât. Pentru că îţi ia vreo 30 de secunde să-i zici fiecărui şofer poezia asta, după zece minute de la începerea „activităţii de informare“, strada era blocată şi coloana de maşini nu se mai termina“, mai scrie Marian Godina.

Strada Diminetii

Braşovenii s-au revoltat, dar Dorel are explicaţii

După montarea indicatoarelor braşovenii au protesta, au făcut chiar şi o petiţie pentru defiinţarea lor, deoarece acestea sunt o aberaţie. „Cetăţenii braşoveni s-au inflamat, pe bună dreptate, şi a fost iniţiată o petiţie pentru a resistematiza intersecţia. Atunci a apărut şi explicaţia lui Dorel pentru măsura luată. A argumentat că de pe acea străduţă ies maşini de poliţie care se grăbesc la intervenţii. Dar atunci, de ce mai au girofar şi sirene? Dorel a găsit o explicaţie şi pentru asta şi a motivat că nu toate maşinile de poliţie sunt inscripţionate şi au girofar. Aşa că măsura venea în ajutorul celor care merg grăbiţi la intervenţii, cu maşini neinscripţionate, în civil. Bine, dar ce se fac ăia cu maşinile lor neinscripţionate atunci când dau de primul semafor roşu? Sau de primul indicator „Cedează trecerea“? Pe baza logicii lui Dorel, eu aş propune ca toate semafoarele dinspre sediul Poliţiei să fie vopsite verde şi toate străzile să fie cu prioritate. Dar ce se fac apoi la întoarcerea spre sediu? No, că i-am dat iar de gândit lui Dorel, dar sunt convins că va găsi ceva deştept. Important e, dragi braşoveni, să privim partea plină a paharului şi să fim mândri că în oraşul nostru, pe lângă strada Sforii care e cea de-a treia cea mai îngustă stradă din Europa, avem acum şi strada Dimineţii, singurul drum prioritar… înfundat“, îşi încheie Marian Godină, postarea de pe facebook.

Citeşte şi:

Poliţistul Marian Godină îl acuză pe şeful IJP Braşov de plagiat la lucrarea de doctorat

Marian Godină continuă dezvăluirile de la IJP Braşov

Scandal la IJP Braşov. Poliţistul pamfletar povesteşte cum a fost umilit în biroul şefului Poliţiei şi obligat să îşi închidă pagina de Facebook

AUDIO Poliţistul Godina, care face să râdă toată România, reclamat de o „doamnă cu funcţie”, după ce a luat un permis: „Nu sunt dobitoc”

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite