Percheziții acasă la cămătarii din Brașov. Ce investiții făceau infractorii cu banii câștigați ilegal

0
0

Patru bărbați din Brașov sunt suspectați că au practicat cămătăria și și-au cumpărat cu banii câștigați case și mașini de lux. Împreună cu ei au fost reținuți și membri ai familiilor. 

Polițiștii brașoveni au reținut 9 persoane într-un dosar cu suspiciuni de cămătărie FOTO Adevărul
Polițiștii brașoveni au reținut 9 persoane într-un dosar cu suspiciuni de cămătărie FOTO Adevărul

Zece persoane au fost reținute de polițiștii brașoveni în urma unor percheziții efectuate într-un dosar în care există suspiciuni pentru comiterea infracțiunii de cămătărie.

Polițiștii Biroului de Combatere a Crimei Organizate Brașov au efectuat perchezițiile în Brașov și Făgăraș. Opt dintre cele zece persoane au fost propuse pentru arestare preventivă.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 3 autoturisme, 39.000 de lei, 3.910 euro, înscrisuri, telefoane mobile, 170 de grame de metale prețioase, 2 ceasuri de lux, 70 de grame de rezină de cannabis, 10 grame de cannabis și 302 grame de amfetamină. Totodată, au fost puse în executare 9 mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite, ulterior, fiind conduse la sediul B.C.C.O. Brașov, în vederea audierii în calitate de martor, 26 de persoane”, a explicat comisarul Alina Ivan, purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Brașov.

Polițiștii au stabilit că la comiterea faptei de camătă ar fi implicați 4 bărbați, care ar fi împrumutat, ca îndeletnicire, cu diferite sume de bani, persoanele interesate. Dobânzile practicate de cămătari erau între 30% și 100%, iar aceștia și-au cumpărat case și mașini de lux din banii obținuți.

Din cercetări a reieșit că profitul obținut din cămătărie, de către persoanele bănuite, ar fi fost însemnat și investit în imobile și autoturisme de lux, deși aceștia nu ar înregistra venituri impozabile semnificative, deținând mai multe proprietăți, atât pe numele lor, cât și pe numele membrilor familiei. În continuarea cercetărilor, a rezultat faptul că o parte dintre persoanele bănuite ar fi implicate și în comiterea infracțiunilor de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic”, a adăugat Alina Ivan.

La activități au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov -  Poliția Municipiului Brașov, Poliția Municipiului Făgăraș, Serviciul și Biroul de Investigații Criminale, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi Burebista Brașov. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Braşov


Ultimele știri
Cele mai citite