Pensiunea din Moieciu care a băgat 30 copii în spital, sancționată de OPC Brașov

0
Publicat:

Unitatea din Moieciu de unde 30 de copii au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară a fost amendată cu 10.000 de lei și i-au fost confiscate alimente de aceeași valoare.

Amendă de 10.000 de lei pentru o unitate turistică din Moieciu FOTO hotelmix.ro
Amendă de 10.000 de lei pentru o unitate turistică din Moieciu FOTO hotelmix.ro

În urma verificărilor efectuate de comisarii de la Protecția Consumatorului la pensiunea din Moieciu în care erau cazați copiii care au ajuns la spital în această săptămână din cauza unei toxiinfecții alimentare, au fost aplicate mai multe sancțiuni.

Astfel, operatorul comercial a fost sancționat cu o amendă de 10.000 de lei și oprirea defintivă de la comercializare a unor produselor neconforme, în valoare de aproximativ 9.897 de lei. Protecția Consumatorului a propus și închiderea unității până la 6 luni și a aplicat un avertisment cu propunere de încetare a practicii comerciale incorecte.

Abaterile constatate de comisarii CJPC Brașov au fost următoarele: folosirea unor spații frigorifice neigienizate, chedere rupte cu urme de resturi alimentare; utilizarea unor produse alimentare (semipreparate, preparate culinare finite) cu starea termică inițială modificată, a altora care nu respectă temperatura de păstrare indicată de producător: ciorbe și supe păstrate în camera frigorifică, laptele fiert depozitat chiar pe pavimentul din bucătărie - fără capac, cârnați congelați cu aglomerări de gheață; folosirea unor ustensile de bucătărie cu grad avansat de uzură, neadecvate sectorului alimentar: ustensile din lemn, ustensile cu mâner din plastic și lemn, veselă ciobită; folosirea unor spații de lucru cu condiții deficitare: prezența de igrasie, lipsa de plase de insecte la geamuri și uși, fiind prezente insecte în spațiul de lucru și utilizarea de coșuri de gunoi fără pedală și capac”, a transmis Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

Un grup de 30 de copii au ajuns la trei spitale din județul Brașov, prezentând simptome de toxiinfecție alimentară: dureri abdominale, grețuri, vărsături.

Toți micuții cu vârste între 8 și 13 ani se aflau cazați la o unitate din localitatea brașoveană Moieciu, iar simptomele au apărut după o cină luată de copii în centrul în care erau cazați.

În unitatea din Moieciu erau aproximativ 200 de copii și cadre didactice, iar echipajele venite în urma apelului la 112 au verificat 90 de elevi, dintre care 30 au fost trimiși la spital, de unde cei mai mulți au fost externați a doua zi.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite