Pasajul Fartec este mai degradat decât se ştia. Reluarea lucrărilor este întârziată deoarece este nevoie de noi analize tehnice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vechiul Pasaj Fartec a intrat în reparaţii capitale anul trecut. În timpul lucrărilor s-a descoperit însă că pasajul este mult mai degradat decât se ştie, astfel că lucrările vor putea fi întârziate. Investiţia în repararea pasajul se ridică la 8,2 milioane de lei.

Lucrările la reabilitatea Pasajul Fartec au început în luna mai a anului trecut. Pe măsură ce constructorii au înaintat cu proiectul s-a descoperit să pasajul era mai şubred decât se credea iniţial şi este nevoie de analize tehnice suplimentare, dar şi de noi consolidări. „Această lucrare este una de reparaţii capitale, astfel că nu toate lucrările au putut fi stabilite de la începutul proiectării. Odată cu desfacerea pilonilor şi a grinzilor s-au descoperit nişte degradări care nu au fost incluse în proiectul iniţial, determinările în acest sens putându-se efectua abia după ce s-a închis traficul rutier. În prezent, suntem în faza de revizuire a proiectului, proiectantul urmând să prezinte soluţiile pentru aceste lucrări suplimentare“, a explicat viceprimarul Braşovului, Barabas Laszlo, citat de mytex.ro.

Vechiul pasaj are 250 de metri lungime şi o lăţime de 12 metri. A fost construit în 1971. O expertiză a arătat că una dintre grinzile pasajului este serios fisurată, betonul a început să cadă de pe armături, care sunt ruginite, apa se infiltrează în placa de beton, iar stâlpii de susţinere au, la rândul lor, fisuri verticale. Infrastructura de peste 40 de ani nu are dotări anticutremur aşa cum cer acum normele legale. De aceea era nevoie de reabilitări. Lucrarea este executată de Asocierea de firme dintre Sopmet SA Bucureşti şi Consal SRL din Braşov. Investiţia este în valoare de 8,2 milioane de lei şi este suportată de la bugetul local.
 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite