Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă intră în reabilitare. Unele secţii vor fi mutate în Pavilioanele Astra, Mârzescu şi Tractorul. UPU se mută în policlinică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pavilionul Central al spitalului intră în reabilitate. Lucrările sunt demarate de Consiliul Judeţeamn iar investiţia se ridică la aproape 25 de milioane de lei.

Prima etapă de lucrări vizează consolidarea, reorganizarea funcţională a secţiilor, renovarea interioară şi refacerea  instalaţiilor pentru aripa B a pavilionului central, aripa A fiind deja reabilitată. Valoarea totală a contractului este de 23,1 milioane lei. A doua etapă a investiţiei presupune lucrări atât în corpul A, cât şi în exteriorul Pavilionului central, cu o estimare de 1,6 milioane lei. La corpul A se vor face lucrări pentru îmbunătăţirea performanţei la incendiu cum ar fi: realizarea unei scări de evacuare exterioară, care să preia două fluxuri de evacuare cu targa; modificarea sistemului de hidranţi exteriori, instalarea de uşi interioare rezistente la incendiu în spaţii subsol, dar şi realizarea unui perete antifoc între recepţie şi blocul operator.

„Pentru a începe aceste lucrări ample de reabilitare, am consultat şefii de secţii din SCJU privind etapizarea lucrărilor, astfel încât actul medical să se poată desfăşura cu cât mai puţine riscuri, iar pacienţii să fie cât mai protejaţi de disconfortul creat de aceste lucrări. În consecinţă, s-a propus eliberarea completă a aripii B, astfel încât pacienţii să fie protejaţi, iar timpul de execuţie a lucrăriilor să se reducă cu şase luni, adică 16 aluni. Această variantă a fost agreată în final de majoritatea medicilor. Pentru eliberarea întregului corp B al clădirii, managerul SCJU ne-a prezentat planul de mutare temporară a secţiilor care funcţionează în prezent în corpul B. Astfel, au avut prioritate în procesul de relocare acele secţii care depind de blocurile operatorii ale spitalului şi care în mod evident trebuie să rămână în corpul A – Pavilion central. Celelalte secţii vor fi mutate temporar în pavilioanele Astra şi Tractorul, astfel încât să se poată asigura funcţionarea în continuare a acestor secţii“, a declarat Adrian Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

Neurologia şi Diabetul vor fi mutate la Astra, Internele  şi Oftalmologia la Pavilionul Mârzescu şi având în vedere că Pavilionul Tractorul beneficiază de un bloc operator, reabilitat pe banii Consiliului Judeţean Braşov, acolo se va muta secţia Chirurgie III urmând ca secţiile Chirurgie 1 şi 2 să rămână în corpul central al Spitalului Clinic de Urgenţă Braşov.

Unitatea de Primiri Urgenţe se mută în policlinică

Totodată, pentru demararea lucrărilor mai este nevoie şi de alte schimbări. Unitatea de Primiri Urgenţe se va muta în clădirea în care a funcţionat ambulatorul spitalului (fosta policlinică), utilizând intrarea de pe strada Octavian Augustus.

„Am demarat lucrările de amenajare a acestui spaţiu, atât în interior, cât şi în afara clădirii, astfel încât pacienţii care vor sosi cu ambulanţele la UPU să poată fi transportaţi indiferent de condiţiile meteo. Ambulanţele ce deservesc UPU vor parca pe strada Octavian Augustus. Din acest motiv, începând cu data de 27 martie 2017, circulaţia publică auto, cu excepţia ambulanţelor şi a taxiurilor, va fi închisă pe strada Octavian Augustus – pe tronsonul cuprins între Calea Bucureşti, până la intersecţia cu strada Popa Şapcă. Conform estimărilor făcute de managerul SCJU, toate aceste activităţi de relocare secţii şi de relocare UPU vor dura maxim 45 de zile“, a mai spus Adrian Veştea.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite