Parcări plătite pentru biciclete, la Brașov. Cât este taxa de siguranță pentru locurile limitate

0
Publicat:

Primăria Brașov a lansat în dezbatere publică un regulament pentru atribuirea locurilor de parcare pentru biciclete. Municipalitatea a construit deja două asemenea parcări, iar a treia urmează.

Primăria Brașov oferă localnicilor parcări pentru biciclete FOTO Primăria Brașov
Primăria Brașov oferă localnicilor parcări pentru biciclete FOTO Primăria Brașov

La sfârșitul lunii martie, Primăria Brașov a lansat în dezbatere publică un proiect pentru reglementarea închirierii parcărilor pentru biciclete. Până acum, brașovenii au putut transmite părerea lor despre cum ar trebui să decurgă închirierea acestor spații.

Mai exact, brașovenii au putut spune cine sunt cei care pot să-și închirieze un loc, într-un spațiu închis și securizat, pentru a-și depozita bicicleta, care este procedura de atribuire și care sunt condițiile în care se pot utiliza aceste parcări.

„Proiectul a plecat de la o propunere primită și votată de brașoveni în cadrul programului de bugetare participativă. Împreună cu inițiatorii proiectului, am încercat să găsim cea mai bună variantă pentru acest tip de parcări, destinat exclusiv bicicletelor, și pentru zonele unde să fie acestea amplasate”, a declarat Allen Coliban, primarul Brașovului.

Municipalitatea a și început deja să amenajeze aceste parcări. Două dintre parcări sunt deja finalizate, iar zilele următoare începe amenajarea celei de a treia.  

Deja s-au finalizat lucrările pentru două dintre platforme. Sperăm ca de săptămâna aceasta să înceapă deja montarea primelor două parcări de biciclete, cele din cartierele Noua și Astra. Totodată, vor începe lucrările și la cea din zona Făget. Fiecare brașovean va putea avea două locuri închiriate pentru biciclete, dar, per familie, nu pot fi închiriate mai mult de patru locuri, astfel încât să permită tuturor celor care au biciclete să își poată parca bicicletele acolo, să nu mai fie nevoiți să le care pe scări, să le depoziteze prin case sau balcoane”, a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Brașov.

Locurile de parcare pentru biciclete vor fi atribuite în ordinea depunerii cererii persoanelor fizice care au domiciliul stabil/reședința în apropiere (în cartier) și care au în proprietate o bicicletă.

Dacă numărul cererilor este mai mare decât disponibilitatea locurilor de parcare, se va organiza o procedură de atribuire prin licitație a locurilor disponibile. Propunerea pentru taxa de parcare destinată bicicletelor este de 60 lei pe an, respectiv 5 lei / lună.

Parcările pentru biciclete vor fi amenajate sub forma unor containere de depozitare securizate, cu o capacitate de 50 de biciclete. Fiecare parcare va fi dotată cu camere de supraveghere, iar toate vor funcționa independent din punct de vedere energetic, ca urmare a dotării lor cu panouri fotovoltaice.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite