Optimism printre absolvenţi, la Braşov, după prima probă a Bac-ului de toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A început sesiunea a II-a a Bacalaureatului 2021 FOTO Ioan Buciumar
A început sesiunea a II-a a Bacalaureatului 2021 FOTO Ioan Buciumar

A doua sesiune a Bacalaureatului 2021 a început luni, 16 august, cu proba la Limba şi literatura română, în urma căreia candidaţii s-au arătat mulţumiţi de subiecte.

A debutat a doua sesiune a Bacalaureatului, cu proba la Limba şi literatura română. Harap-Alb, Camil Petrescu sau Ion Creangă s-au numărat printre subiectele pe care candidaţii au trebuit să le abordeze. Cei mai mulţi spun că erau subiecte la care se aşteptau şi au învăţat suficient pentru o notă bună. 

„A fost bine! A picat Harap-Alb şi era unul dintre subiectele pentru care m-am pregătit bine. M-aşteptam să pice ceva de genul Harap-Alb, aşa că am picat pe subiect”, a spus unul dintre candidaţi, la ieşirea din examen. 

„A fost uşor, pentru cine a învăţat, a fost uşor. Sincer, nu mă aşteptam la subiectele care au picat, mă gândeam că o să fie ceva poezie. Oricum, aqm învăţat în jur de două ore pe zi, timp de o lună”, a spus o absolventă. 

„Mi-a picat Camil Petrescu sau Ion Creangă. Nu ştiu dacă e mai uşor sau mai greu decât la prima sesiune, pentru că atunci nu am fost. Cred că e în regulă”, a spus o altă fată.

A doua sesiune a Bacalaureatului se susţine în judeţul Braşov în patru centre: trei în municipiul Braşov şi unul în Făgăraş. 

„Din cei 900 de candidaţi înscrişi în această sesiune (591 din promoţia curentă şi 309 din promoţiile anterioare), 321 au susţinut astăzi proba scrisă la Limba şi literatura română, 59 fiind absenţi. Toţi ceilalţi candidaţi înscrişi în această sesiune au promovat proba la Limba şi literatura română în sesiunile anterioare”, a declarant purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov, Valentin Bucur.

Primele rezultate vor fi comunicate în data de 31 august, până la ora 12:00. Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. 

Rezultatele finale vor fi comunicate în 3 septembrie.

Vă mai recomandăm:

Reţeaua de Solidaritate, şansa României la o sănătate ca-n Occident. Cum a luat fiinţă gruparea de medici din diaspora

Dovada că Poşta Română este rapidă: marşul factorilor poştali, competiţia favorită a poştaşilor

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite