Noi trasee speciale pentru navetişti. Actualele curse private funcţionează la limita legalităţii şi încurcă traficul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cursele de navetiţti private opresc fără drept în staţiile RATBV şi le blochează. Foto: Arhivă
Cursele de navetiţti private opresc fără drept în staţiile RATBV şi le blochează. Foto: Arhivă

Problema transportului navetiştilor care lucrează la diverse companii din domeniul industrial din jurul Braşovului nu a fost încă rezolvată, deşi există discuţii pe această temă de ani buni.

Astfel, soluţia a rămas aceeaşi, fiecare companie descurcându-se pe cont propriu, astfel că la orele de vârf, staţiile din Braşov se umplu autobuze ale unor firme private care asigură transportul salariaţilor către zonele industriale. Aceste curse sunt efectuate de fapt la limita legalităţii, deoarece nu au avizul necesart pentru a folosi staţiile RATBV, lucru care nu poate fi permis în condiţiile în care la ore de vârf în unele staţii nici autobuzele operatorului de transport nu au loc.

Primarul George Scripcaru a precizat că odată cu livrarea celor 105 autobuze noi pentru flota RATBV şi problema navetiştilor ar urma să fie rezolvată. Acesta le-a transmis reprezentanţilor mediului de afaceri care se află în această situaţie că actuala formulă de tranport la care ei apelează nu va mai fi tolerată.

Nu au staţii sau locuri de garare

„După ce vom achiziţiona cele 105 autobuze noi, va trebui să discutăm aplicat noile trasee care să rezolve transportul şi către firme. Sunt autobuze care prestează servicii de transport pentru diverse companii industriale, însă nu au staţii speciale pentru a îmbarca şi debarca călătorii şi, de altfel, au o problemă şi în ceea ce priveşte gararea autobuzelor, care stau printre blocuri încurcând circulaţia. În următorii ani, prin intermediul RATBV, vom ajunge să deservim trasele in zona metropolitană şi să acoperim necesarul de transport pentru aceste companii din jurul Braşovului”, a explicat primarul.

Citeşte şi:

Braşovul cumpără primele autobuze electrice. Investiţia depăşeşte 10 milioane de lei

Braşovul va avea 105 autobuze noi italiene

BraşovPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite