Ninsori abundente și mașini blocate în trafic pe DN1, la Predeal. Iarna i-a prins pe șoferi nepregătiți VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ninsorile abundente din zona Predeal au făcut ca zeci de șoferi să rămână blocați în trafic în dimineața zilei de 23 decembrie. Iarna îi prinde nepregătiți pe șoferi, nu pe drumari.

Zeci de șoferi au rămas blocați în trafic între Predeal și Azuga, ca urmare a ninsorii abundente din dimineața zilei de sâmbătă, 23 decembrie. Chiar dacă suntem foarte aproape de finalul anului, mulți șoferi nu și-au echipat încă autovehiculele pentru iarnă și au creat mari probleme drumarilor care încercau să intervină pentru curățarea șoselelor.

Ninsoare abundentă pe DN 1, la Predeal FOTO DRDP Brașov
Ninsoare abundentă pe DN 1, la Predeal FOTO DRDP Brașov

La granița de sud a județului, la Predeal, se circulă în condiții de iarnă. Se circulă greu pentru că am avut un autocar care a derapat, o parte dintre utilaje au fost prinse în trafic și nu au putut acționa. Acum acționează toate utilajele DRDP. Am discutat chiar posibilitatea închiderii drumului la granița cu județul Prahova, dar nu se pune acum problema. Informațiile de la meteorologi sunt că într-o oră vântul se va mai domoli, astfel că nu vom închide drumul. Din nefericire, chiar dacă suntem în ajun de Crăciun, multe autovehicule nu sunt dotate cu cauciucuri de iarnă și au creat probleme”, a declarant prefectul județului Brașov, Cătălin Văsii.

Au mai fost probleme pe DN 13, în zona Pădurea Bogății și pe DN1, spre Făgăraș, dar nu au existat victime acolo unde au fost chemate echipaje. Și între Bran și Fundata ninge abundent, însă utilajele intervin și aici.

Angajații Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov au precizat că acționează cu peste 160 de utilaje, dar, cu toate acestea, pe drumurile specificate și pe drumul dintre Rânov și Predeal se circulă cu mare dificultate, atât din cauza vremii, cât și a autovehiculelor care nu sunt echipate corespunzător.

Zona de sud a județului Brașov, în special la Predeal, pe Valea Prahovei, se află sub cod portocaliu de ninsoare și viscol. A nins abundent de sâmbătă dimineața și ninsoarea a continuat la fel până după ora 16,00, astfel că traficul s-a desfășurat în condiții extrem de dificile. Mulți șoferi care nu și-au echipat mașinile cu cauciucuri de iarnă au rămas blocați și au încurcat atât celelalte autovehicule, cât și utilajele de deszăpezire.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite