Nemţii au relansat industria la Braşov. Fabricile private le-au luat locul celor de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nemţii de la Continental investest încă 6 milioane de euro la Braşov. FOTOArhivă.
Nemţii de la Continental investest încă 6 milioane de euro la Braşov. FOTOArhivă.

Dacă marile fabrici de stat care au adus renume Braşovului înainte de 1990 au fost demolate sau au intrat in faliment, fabricile private au relansat industria la Braşov.

Anul acesta compania germană Continental investeşte încă 6 milioane de euro şi extinde fabrica în care a băgat deja 44 de milioane de euro. Fabricii de la Ghimbav i se va adăuga o hală nouă. În fabrica de la Braşov se efectuează toate etapele de producţie, de la cablarea subansamblelor la producţia de pompe de alimentare. La Braşov se lunrează pentru clienţi ca Mercedes, Audi, Seat sau Volkswagen.  „Continental Braşov va investi aproximativ 6 milioane euro într-o locaţie nouă dedicata unităţii comerciale Fuel & Exhaust Management, unde se vor desfăşura activităţi de testare şi validare. Clădirea va avea 1.700 mp şi va fi gata până la finalul acestui an. Peste 30 de ingineri vor fi angajaţi în următorii doi ani pentru noul centru”, a declarat Christian von Albrichfeld, Continental Country Head Romania, pentru bizbrasov.ro.
 

Alte două investiţii germane sunt anunţate în acest an la Braşov. Compania Varta deschide o fabrică la Braşov, dar şi o altă firmă germană specializată în tipografii va veni la Braşov. Compania Varta se află pe piaţă din 1925. Werner Braun a precizat că la Braşov ar urma să se deschisă o fabrică care să producă pentru departamentul de baterii high-tech, Varta fiind lider mondial în producţia de baterii pentru aparatele auditive. Cele mai mari investiţii străină ale Braşovului sunt şi în acest moment derulate de companii germane. Alături de Varta, o altă companie din Germania care va investi la Braşov este una din domeniul tipografic. Pentru ambele firme au fost deja stabilite locaţiile pentru fabrici, însă la momentul de faţă nu putem oferi mai multe detalii despre valoarea“, a explicat preşedintele Clubului Economic German.

Braşovul, un adevărat centru al industriei auto în România

Braşovul a devenit în ultmii ani cel mai important oraş din punct de vedere industrial din Regiunea Centru. Este şi cel mai mare exportator din aceeaşi regiune. La Braşov se produc component auto pentru cei mai mari producători din lume. Toate fabricile sunt private.

Cea mai mare fabrică din Braşov este cea a suedezilor de la Autoliv, unul dintre cei mai mari producători de airbaguri şi centuri de siguranţă din lume. Autoliv România produce, în principal, pentru pieţele externe, pentru clienţi ca BMW, Volkswagen, General Motors, Ford, Renault Group, PSA, Fiat sau Volvo.

Compania Quin România deţine o fabrică în Ghimbav. Aici se lucrează pentru comenzile de ornamente de interior pentru industria auto. Printre clienţii pentri care lucrează braşovenii se numără Audi, Bentley, Mybach, BMW, Mercedes sau Porche.

Grupul Dräxlmaier are o fabrică la Braşov, tot de componente auto. Şi Compania Rolem are unităţi de producţie la Cristian. Rolem produce ornamente de lemn pentru interiorul maşinilor de lux ale brandurilor Mercedes, BMW, Audi, Volkswagen sau Porsche.

Spaniolii de la Indcar Group au deschis la Prejmer un centru de producţie de caroserii pentru microbuze. Principalii clienţi ai Indcar sunt Iveco, Volkswagen, Fiat, Peugeot sau Mercedes.

O altă mare compania germană este Schaefler România care deţine o fabrică la Braşov şi produse rulmenţi. O altă companie străini, de data aceasta franceză, şi-a făcut fabrică la Braşov. Hutchinson este specializată în producţia de componente din cauciuc pentru etanşeizare de precizie (garnituri, inele), antivibraţie (bucşe), transfer de fluide (furtune) pentru industria auto.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite