Modă nouă printre colindători: stilul „soldat american”, stilul „ultras” sau stilul „Harlem” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noua modă printre colindători FOTO Ioan Buciumar
Noua modă printre colindători FOTO Ioan Buciumar

O ceată de colindători care cutreieră Braşovul şi îi încântă pe unii dintre locuitori. Alţii nu apreciază foarte mult stilul celor îmbrăcaţi în blană de urs, care cântă ca pe stadion.

Multe din tradiţiile seculare au suferit modificări în timp, în special în ultima vreme, când cunoştinţele se înmulţesc şi cultura se schimbă cu o viteză ameţitoare. Nimeni nu s-ar fi gândit, în urmă cu câţiva ani, că ar putea fi „călcat” de colindători care cântă ca soldaţii americani sau ca ultraşii pe stadioane. Câte ceva din ambele stiluri are o ceată care merge cu ursul prin Braşov.

Nici nu ştii ce e mai dificil: să inventeze asemenea „tradiţii” sau să facă rost de câte o blană de urs pentru fiecare membru al trupei!

Alţi „păstrători ai tradiţiei” s-au inspirat din filmele americane. N-au ales, însă, cele despre Crăciun, ci unele care care fac audienţă tot timpul anului, despre viaţa din cartierul newyorkez Harlem. Astfel, au luat câteva boxe cu ei şi, în loc să ne bucure cu vocile lor de colindători autentici, ne oferă play-back-uri celebre.

Câţiva locuitori au făcut plângere la Poliţia Locală, care i-a amendat cu 400 de lei pe colindători, pentru „ocuparea spaţiului public”. Poate că mai potrivită ar fi fost o amendă pentru „rele tratamente aplicate tradiţiei”, mai ales că grupul de colindători continuă să bată oraşul de la un capăt la altul. Amenda pare să fie mult mai puţin importantă

Şi ne mai mirăm că nu avem zăpadă de Crăciun!

Vă recomandăm să mai citiţi:

Limbaj ca-n filmele pentru adulţi folosit de o angajată a unui centru de plasament, într-o discuţie cu o minoră

Sute de maşini, cu defecţiuni majore, au trecut de ITP la Braşov, cu ajutorul şpăgii. Unele autovehicule nu aveau nici frâne. Procuror: „Mergeţi pe trotuar!“

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite