Misterul de la Hoghiz. Fata a murit cu o oră înaintea mamei. Anchetatorii au două ipoteze: dublă crimă sau omor urmat de sinucidere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mamă și fiică au fost găsite moarte, una în curte, cealaltă în casa familiei din Hoghiz, județul Brașov. Tatăl, respectiv, soțul, care este șofer, se afla în cursă, iar fiica nu i-a răspuns la telefon

Fata din Hoghiz găsită strangulată în casă FOTO Arhiva personală
Fata din Hoghiz găsită strangulată în casă FOTO Arhiva personală

O tragedie s-a petrecut, vineri, 15 decembrie 2023, în localitatea brașoveană Hoghiz. Ceea ce a părut inițial o dublă crimă pare să fi fost, de fapt, o crimă urmată de sinucidere.

Capul familiei este șofer profesionist și se afla la volan, într-o cursă, în județul Prahova, când fiica sa, învățătoare în comuna Ticuș din Brașov, nu i-a răspuns la telefon.

Pentru că nu se întâmpla ca fata să nu-i răspundă, mai ales după mai multe apeluri, bărbatul a rugat un vecin să verifice situația de acasă, iar acesta și câteva rude au mers acasă la bărbat, unde au găsit un cadavru în curte. Au sunat la 112, iar anchetatorii sosiți la fața locului au găsit încă un cadavru, de această dată în casă.

În data de 15 decembrie, în jurul orei 17:30, un apel la 112 a semnalat un caz pe raza comunei Hoghiz. Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au găsit cadavrul carbonizat al unei femei, în curtea locuinței. În locuință era cadavrul unei alte femei mai tinere, care prezenta urmele unei strangulări”, a declarat prim-procuror Adrian Radu, purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov.

Potrivit autopsiei, fiica a murit prima

Cauzele celor două decese au rezultat în urma autopsiei. Cert este că tânăra strangulată a decedat cu aproximativ o oră înaintea mamei sale. Deocamdată nu sunt persoane reținute, potrivit procurorului Adrian Radu, care a precizat că toate persoanele sunt audiate în calitate de martor.

După ce s-a crezut, inițial, că este vorba de o dublă crimă, anchetatorii spun că în acest moment se conturează tot mai puternic ipoteza unei crime urmate de sinucidere. Mama fetei ar fi strangulat-o pe tânăra de 25 ani, după care și-ar fi dat foc în curtea gospodăriei.

Tot procurorul spune că vecinii ar fi afirmat că mama fetei, în vârstă de 45 ani, ar fi avut probleme psihice. Cel puțin la acest moment, nu există, însă, vreun act medical care să confirme spusele vecinilor.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite