Milioane de iaurturi riscă să expire pentru că Guvernul a anunţat prea târziu prelungirea vacanţei de primăvară

0
0
Iaurtul din programul „Laptele şi cornul” riscă să expire. FOTO: Ioan Buciumar
Iaurtul din programul „Laptele şi cornul” riscă să expire. FOTO: Ioan Buciumar

Consiliul Judeţean Braşov a rămas pe stoc cu 42.000 de iaurturi ca urmare a deciziei Guvernului de prelungire a vacanţei şcolare cu trei săptămâni

Guvernul a decis să prelungească vacanţa de primăvară a elevilor cu trei săptămâni, astfel că niciun copil nu va merge la şcoală, în perioada 2 aprilie – 3 mai. 

Cum Executivul a făcut anunţul în ultimul moment, autorităţile locale nu au avut timpul necesar să găsească o soluţie pentru iaurturile comandate şi stocate deja pentru perioada în care, în loc să meargă la şcoală, copiii vor sta acasă şi, astfel, nu va mai fi nevoie să primească porţiile de iaurt. 

Numai în judeţul Braşov, Consiliul Judeţean are 42.000 de porţii de iaurt cu care nu mai are ce face, deoarece acestea vor expira până când se vor relua cursurile. 

Judeţul Braşov a rămas pe stoc cu cele 42.000 de porţii, comandate pentru data de 12 aprilie şi recepţionate în 2 aprilie, când ar fi trebuit să reînceapă orele în şcoli. 

Potrivit procesului-verbal de recepţie, iaurturile au fost produse în 15 martie şi vor expira în 14 aprilie, dată la care elevii vor fi în vacanţă. Edilii au fost puşi într-o situaţie delicată, dar au găsit, în cele din urmă, o soluţie. 

Conform legislaţiei, în cazul suspendării cursurilor unităţilor de învăţământ, produsele lactate pot şi redistribuite către organizaţii umanitare, unităţi sanitare, de asistenţă socială, de îngrijire şi asistenţă medico-socială sau în favoarea beneficiarilor Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat.

Consilierii judeţeni au fost convocaţi, marţi, 6 aprilie, în şedinţă extraordinară, pentru a-şi da acordul pentru ca, prin Asociaţia Banca Regională Pentru Alimente Braşov, produsele lactate să fie donate persoanelor defavorizate din judeţ. Proiectul a trecut cu unanimitate de voturi, astfel că iaurtul va ajunge la persoanele defavorizate din judeţul Braşov. 

Vă mai recomandăm: 

Inedit. Filarmonica Piteşti invită fanii de pe Facebook să aleagă numele sălii de concerte 

Percheziţii la ”artiştii” care au cerut ajutor de COVID-19. Metoda prin care au reuşit să obţină peste  50.000 de lei

 

Braşov


Ultimele știri
Cele mai citite