Mii de iaurturi returnate de Primăria Brașov din cauza unei etichetări greșite. De la ce a pornit totul

0
Publicat:

Primăria Brașov a returnat 3.000 de iaurturi etichetate greșit, dintr-un lot de 20.000. Municipalitatea nu a dorit ca părinții să se îngrijoreze, după ce săptămâna trecută a mai fost un caz asemănător,

3.000 de iaurturi dintr-un lot de 20.000 au fost returnate FOTO Primăria Brașov
3.000 de iaurturi dintr-un lot de 20.000 au fost returnate FOTO Primăria Brașov

Primăria Brașov a decis să returneze producătorului 3.000 de iaurturi, ca urmare a unei greșeli strecurate pe eticheta produselor care ar fi urmat să ajungă în școlile din oraș, prin programul „Cornul și laptele”.

În urmă cu o săptămână, un părinte a cerut explicații Primăriei Brașov, după ce fetița sa a vrut neapărat cornul pe care îl primise cu o zi înainte de la școală. Acesta expira, potrivit etichetării, chiar în ziua în care l-au primit elevii, astfel că a doua zi nu mai era valabil.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov a explicat, la momentul respectiv, că firma producătoare și municipalitatea au decis să treacă pe produse un termen de valabilitate mai scurt, tocmai pentru ca elevii să le mănânce proaspete. Municipalitatea le-a explicat părinților că nu este nevoie să-și facă griji dacă un corn este expirat de o zi, deoarece, de fapt, el este încă în termenul de valabilitate.

Primăria Brașov vrea să evite panica în rândul părinților

Pentru a nu mai apărea și alți părinți care să-și facă griji din același motiv, Primăria Brașov a decis ca producătorul să scrie data fabricației și perioada de valabilitate pe cornuri.

Acum, însă, a apărut o problemă asemănătoare la iarturi. Firma care a câștigat contractul pentru livrarea acestor produse în școlile din Brașov a trecut pe etichete, din greșeală, o altă dată.

Având în vedere că firma care furnizează produsele lactate a etichetat, din eroare, luna expirării greșit pentru 3.000 de cutii de iaurt dintr-un lot de 20.000 (termenul expirării pentru iaurturile produse în data de 25 ianuarie a fost trecut ca fiind 15 ianuarie, în loc de 15 februarie), municipalitatea a luat decizia de a nu distribui aceste produse, pentru a nu se crea confuzie în rândul copiilor sau părinților, chiar dacă producătorul a corectat, cu markerul, luna expirării”, a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

Braşov


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri