„Masă caldă în şcoli”: Guvernul a aprobat normele metodologice de aplicare a programului

0
Publicat:

Guvernul a aprobat, vineri, normele metodologice de aplicare a Programului „Masă caldă în şcoli”, fiind definite situaţiile în care unităţile de învăţământ beneficiază de acest proiect şi normele minime obligatorii de pregătire a mesei pentru preşcolari şi elevi

Elevii din 350 de unităţi de învăţământ preuniversitar vor primi masă caldă
Elevii din 350 de unităţi de învăţământ preuniversitar vor primi masă caldă

„S-a definitivat cadrul legal pentru a extinde programul-pilot de acordare a suportului alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 350 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat. Astfel, au fost stabilite normele de aplicare, prin hotărârea de Guvern, incluzând aici definirea suportului alimentar, a situaţiilor în care unitatea de învăţământ beneficiază de acest program, specificarea documentelor suport şi normele minime obligatorii care trebuie respectate în pregătirea mesei pentru preşcolari şi elevi, aşa cum cer recomandările Institutului Naţional de Sănătate Publică”, a precizat Cărbunaru, după şedinţa de Guvern.

Premierul Nicolae Ciucă şi-a exprimat convingerea, la începutul şedinţei Executivului, că Ministerul Educaţiei va lua măsuri astfel încât şcolile care vor beneficia de acest program să fie dintre cele care au cu adevărat nevoie.

„Sunt convins că la nivelul Ministerului Educaţiei vor fi luate măsuri astfel încât aceste şcoli să fie alese dintre cele care au cu adevărat nevoie şi să aibă o repartizare unitară şi echilibrată la nivelul întregii ţării pentru fiecare judeţ în parte, în mod deosebit acolo unde este cu adevărat nevoie”, a afirmat Ciucă.

Miercuri, Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă prin care numărul şcolilor incluse în Programul „Masă caldă” a fost crescut de la 300 la 350.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite