Mamografii şi ecografii mamare gratuite la Spitalul Sfântul Constantin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mamografia poate depista boala în stadiu incipient. FOTOAdevărul
Mamografia poate depista boala în stadiu incipient. FOTOAdevărul

Programul de screening pentru cancerul de sân, ce va include 500 de persoane, se va întinde pe mai multe luni şi se adresează persoanelor de sex feminin, cu vârsta cuprinsă între 20 şi 80 de ani şi în special celor cu vârstă peste 40 de ani sau cu antecedente de cancer mamar în familie, scrie brasovultau.ro.

Etapele screeningului gratuit presupun în prima fază consultaţia senologica la medicii chirurgi sau oncologi de la Spitalului Sf. Constantin, ce poate fi efectuată pe bază de programare.  Ulterior, la recomandarea acestora, pacientele vor efectua gratuit mamografia sau ecografia mamară în cadrul departamentului de imagistică de la Regina Maria Braşov şi vor fi reevaluate ulterior. Cazurile depistate vor putea beneficia de asemenea de un control ginecologic gratuit la Maternitatea Regina Maria în cazul în care este necesar, mai scrie brasovultau.ro.

Tot în această perioadă se derulează şi campania naţională de depistare a cancerul de col uterin. Toate femeile de până la 64 de ani îşi pot face testul papanicolau gratuit. Doamnele trebuie să meargă la medical de familie şi ulterior cu trimiterea la Medlife. Testul este gratuit.
 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite