Lovitură de teatru în cazul milionarului Ioan Neculaie. Cum scapă brașoveanul de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocații lui Ioan Neculaie au depus o cerere de contestație în anulare în ce privește pedeapsa cu închisoarea. Instanța a admis solicitarea și milionarul brașovean a scăpat de executare.

Ioan Neculaie a scăpat de închisoare FOTO Adevărul
Ioan Neculaie a scăpat de închisoare FOTO Adevărul

Lovitură de teatru în cazul milionarului brașovean Ioan Neculaie. Condamnat de Curtea de Apel Brașov la doi ani și două luni de închisoare, omul de afaceri a scăpat de executarea pedepsei. Avocații săi au depus o cerere de contestație în anulare a deciziei Curții de Apel, care a fost admisă de magistrați.

Răsturnarea de situație în celebrul caz al omului de afaceri brașovean – care este și cetățean american – vine la aproape un an după ce prima decizie a instanței a fost confirmată de o a doua instanță. În luna ianuarie a acestui an, fostul patron al FC Brașov era condamnat la închisoare cu executare.

Neculaie a fost acuzat că în urmă cu câțiva ani ar fi tras cu o armă de vânătoare, chiar pe proprietatea pe care o deține la Timișul de Jos.  Surse apropiate de omul de afaceri au povestit la acea vreme că acesta ar fi cerut unui angajat să îi pregătească mașina pentru a merge la vânătoare într-o pădure din apropierea Brașovului.

Înainte de plecare, milionarul ar fi observat că autoturismul ar fi avut pană, el s-ar fi enervat la culme și ar fi tras câte un foc de armă și în celelalte roți, intimidându-l astfel pe angajatul care nu observase pana autovehiculului.

Judecătoria Brașov a decis, în primă instanță, la data de 27 ianuarie 2021, condamnarea omului de afaceri brașovean la doi ani, patru luni și 15 zile de închisoare cu executare. După un an, Curtea de Apel Brașov a menținut închisoarea cu executare, însă a redus perioada cu două luni și 15 zile.

Avocații lui Neculaie au apelat, însă, la o ultimă soluție pentru a-și scăpa clientul de închisoare. Au depus o cerere de contestație în anulare, pe care instanța a admis-o.

În luna ianuarie a acestui an, imediat după ce fusese condamnat definitiv, Ioan Neculaie a fugit din țară. El a fost prins în Grecia, la Salonic, acolo unde se ascundea într-o zonă rezidențială de lux. Afaceristul, în vârstă de 65 de ani, a ajuns să fie filat după ce a închiriat o masina de lux.

Conform unor surse judiciare, oamenii legii l-au urmărit îndeaproape mai mult timp până când au fost siguri că identitatea acestuia este certă. Abia apoi au pus în aplicare arestarea în baza mandatului emis de autoritățile române.

Braşov


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri