Ioan Neculaie vrea să scape basma curată. Are decizie de extrădare din Grecia şi condamnare în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Neculaie vrea să scape de condamnare FOTO Adevărul
Ioan Neculaie vrea să scape de condamnare FOTO Adevărul

Condamnat în România la doi ani şi două luni de închisoare, Ioan Neculaie a fugit în Grecia, însă autorităţile din această ţară au decis că el va fi extrădat. Între timp, avocaţii lui Neculaie au făcut recurs în casaţie şi încearcă să-l scape pe milionar de închisoare

Condamnat în 21 ianuarie 2022 la doi ani şi două luni de închisoare cu executare, milionarul braşovean Ioan Neculaie a fost prins într-un cartier rezidenţial de lux din Salonic, unde se ascundea de autorităţile române. 

Condamnarea fostului patron al FC Braşov venea ca urmare a nerespectării regimului armelor şi muniţiilor. Neculaie s-a supărat pe un angajat că nu i-a pregătit maşina cu care dorea să meargă la vânătoare. Aceasta avea pană, iar omul de afaceri a tras în toate roţile maşinii cu arma cu care dorea să împuşte animale. 

Neculaie a plecat în Grecia, însă autorităţile din această ţară au decis că el poate fi extrădat în România. Decizia instanţelor din Republica Elenă este definitivă, însă demersurile pentru aducerea celui care a deţinut uzina Roman nu au fost finalizate.

Avocaţii lui Ioan Neculaie au depus un recurs în casaţie prin care speră să obţină anularea condamnării definitive care a fost pronunţată pe numele clientului lor. 

Primul termen pentru judecarea cererii de recurs în casaţie a fost maţii, 14 iunie, însă Ioan Neculaie nu s-a prezentat. 

Ioan Neculaie va executa doar un an şi jumătate de închisoare, deoarece a stat în arest preventiv 36 de zile şi în penitenciar alte 7 luni. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Vama Buzăului de la Braşov, natură în toată splendorea. Sat frumos, rezervaţie de zimbri şi-o cascadă neobişnuită

Braşovul vrea bănci smart în parcuri, după modelul Ghimbavului

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite